Ιταλία , Υεμένη 5 Φεβρουαρίου 2024

Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι στη La Repubblica: Και η Ιταλία θα μπει στο στόχαστρο αν συμμετέχει σε επιθέσεις εναντίον μας

Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι στη La Repubblica: Και η Ιταλία θα μπει στο στόχαστρο αν συμμετέχει σε επιθέσεις εναντίον μας

Υποψήφιος στόχος η Ιταλία, αν συμμετέχει σε επιθέσεις κατά της Υεμένης

Ευθεία απειλή κατά της Ιταλίας εξαπέλυσε ο ηγέτης των Χούθι, Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι, λέγοντας σε συνέντευξή του στη La Repubblica πως η χώρα θα γίνει στόχος, αν πάρει μέρος σε επιθέσεις κατά της Υεμένης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να είναι ουδέτερη στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα, προσθέτοντας ότι αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή.

Η Ιταλία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφέρει τον ναύαρχο που διοικεί μια ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα στην οποία έχει συμμετάσχει για την προστασία των πλοίων από τις επιθέσεις της πολιτοφυλακής των Χούθι της Υεμένης.

Η εντολή της αποστολής, η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου, θα είναι η προστασία εμπορικών πλοίων και η αναχαίτιση επιθέσεων, αλλά όχι η συμμετοχή σε πλήγματα κατά των Χούθι, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube