Weather Icon
Ελλάδα 28 Φεβρουαρίου 2024

«Μη δώτε τα άγια τοις κυσί…» – Το παλιό Φρουραρχείου Αθηνών για άλλα 5 χρόνια στη Solidarity Now του Σόρος

«Μη δώτε τα άγια τοις κυσί…» – Το παλιό Φρουραρχείου Αθηνών για άλλα 5 χρόνια στη Solidarity Now του Σόρος

Στον δρόμο Μπακογιάννη και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Δούκας…

Την πρόθεσή της να παρατείνει για άλλα 5 χρόνια την παραχώρηση ορόφου στο παλιό Φρουραρχείο Αθήνας (απέναντι από το σταθμό Λαρίσης) στη ΜΚΟ Solidarity Now του γνωστού «φιλάνθρωπου» George Soros εξέφρασε η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας.

Την πρώτη παραχώρηση για 10 χρόνια είχε κάνει η προηγούμενη “κεντροαριστερή” διοίκηση με δήμαρχο Καμίνη και διατήρησε η απελθούσα δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Η παραχώρηση εγκρίθηκε τελικά με τις ψήφους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ του δημάρχου Δούκα, τις ψήφους της παράταξης της ΝΔ του κ. Μπακογιάννη και την ανοχή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε λευκό!

Στρατιές απλήρωτων

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Συνεχίζετε την παραχώρηση για άλλα 5 χρόνια, δημόσιου-δημοτικού ακινήτου σε μία ΜΚΟ, η οποία μάλιστα πρόσφατα πήρε και 2.420.000 ευρώ από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Μετανάστευσης, για να κάνει προγράμματα… Κατά τ’ άλλα “αλληλέγγυα προγράμματα”… Θα επιμείνουμε, ότι είναι λάθος και έχετε ευθύνη, να παραχωρείτε σε μία ΜΚΟ, η οποία επιδοτείται αδρά από το ελληνικό δημόσιο, δημοτικό χώρο για να κάνει πολιτική. Γιατί αυτό κάνει.” Ενώ στη δευτερολογία του ο Νίκος Σοφιανός σχολίασε:

“Από πότε ο δήμος, όχι απλά παραχωρεί, αλλά εντάσσει τη Solidarity Now στο κοινωνικό του πρόγραμμα; Έχει ο δήμος συμμετοχή στη διαμόρφωση του προγράμματος; Έχετε έλεγχο ως προς τον απολογισμό τους, για τα νούμερα που λένε; Ποιος ελέγχει αυτούς τους απολογισμούς που μας λένε; Τί γίνεται με τους εργαζόμενους εκεί; Με τι εργασιακές σχέσεις δουλεύουνε; Μήπως δε γνωρίζετε για στρατιές απλήρωτων εργαζόμενων από ΜΚΟ; Όταν σου δίνει 2,5 εκατομμύρια το κράτος (λεφτά δικά μας είναι αυτά) και δωρεάν χώρο στο κέντρο της Αθήνας ο δήμος (λεφτά δικά μας είναι και αυτά), και μάλιστα στο κέντρο της περιοχής που έχει ανάγκη ο μετανάστης και ο πρόσφυγας, αυτό είναι παραχώρηση σε έναν ιδιώτη, σε μια ΜΚΟ, που τρέφεται από τα λεφτά τα δικά μας. Δεν κάνει αλληλεγγύη, κάνει μπίζνα.”

Δεδομένου ότι η Solidarity Now ελέγχεται από το ίδρυμα Open Society Center του γνωστού χρηματιστή Soros (και άκρως δραστήριου στο μεταναστευτικό-προσφυγικό) δημιουργούνται πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες, –που εντείνονται από την πολύ άσχημη σημερινή συγκυρία σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα–, ότι δηλαδή η ΜΚΟ έχει απλώσει πολύ βαθιά τα πλοκάμια της, συνεχίζοντας το «θεάρεστο» φιλομεταναστευτικό της έργο… με όλες τις προεκτάσεις της στη διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube