Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 22 Φεβρουαρίου 2024

Κρεμλίνο προς Μπάιντεν: «Κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη»

Κρεμλίνο προς Μπάιντεν: «Κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη»

AP

«Υποτιμητικοί για τις ΗΠΑ και για όσους τους χρησιμοποιούν» οι χαρακτηρισμοί εναντίον του Πούτιν, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Οι χαρακτηρισμοί του Τζο Μπάιντεν για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υποτιμούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όποιος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους λεξιλόγιο υποτιμά τον εαυτό του, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, σήμερα Πέμπτη.

«Είναι κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη του Χόλιγουντ», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «τρελό μπάσταρδο» (‘crazy SOB’, ακρώνυμο που παραπέμπει στη φράση «son of a bitch») κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο χθες Τετάρτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος, ότι υπάρχει πάντα η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα παραμένει η κλιματική αλλαγή.

«Ο Πούτιν δεν χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις»
«Η χρήση τέτοιας γλώσσας εναντίον ενός αρχηγού άλλου κράτους από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν συνιστά προσβολή για τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Είναι υποτιμητική για τους ίδιους που χρησιμοποιούν τέτοιο λεξιλόγιο», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι το σχόλιο αποτελεί «πιθανώς κάποιου είδους προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη του Χόλιγουντ».

«Εχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο Πούτιν τόσο χυδαία έκφραση για να σας απευθυνθεί; Δεν συνέβη ποτέ. Αυτό το λεξιλόγιο υποτιμά την ίδια την Αμερική», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube