Τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο Rashtrapati Bhavan.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες» δήλωσε κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό» πρόσθεσε.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
Μητσοτάκης – Μόντι – Ινδία

Μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Μόντι θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar. Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Όπως επισημαίνεται από την κυβερνητική πλευρά οι δύο χώρες συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς και η συνεργασία τους έχει  ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και του πολιτισμού, αλλά υπάρχει ακόμα ευρύτατο πεδίο συνεργειών.  Αύριο ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Βομβάη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ θα χαιρετίσει το ελληνο-ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Ναυτεμπορική