Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 27 Φεβρουαρίου 2024

IDF: Ανακάλυψαν υπόγειο δίκτυο που συνδέει ο βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

IDF: Ανακάλυψαν υπόγειο δίκτυο που συνδέει ο βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

O ισραηλινός στρατός ανακάλυψε ένα υπόγειο δίκτυο το οποίο συνδέει το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Επίσης, οι IDF αποκάλυψαν ότι έχουν εντοπίσει ένα σημαντικό δίκτυο σήραγγας της Χαμάς στην κεντρική και τη βόρεια Γάζα, το οποίο, όπως λένε, περνά κάτω από ένα νοσοκομείο και ένα πανεπιστήμιο.

Οι υπόγειες διαδρομές εκτελούν περίπου 10 χιλιόμετρα περνά κάτω από το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας και ένα κοντινό πανεπιστήμιο και φτάνει μέχρι τη γειτονιά Zeitoun της πόλης της Γάζας.

Ένα υπόγειο δίκτυο επικοινωνίας

Σύμφωνα με τον στρατό, αυτές οι υπόγειες σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν για την επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η σήραγγα χρησιμοποιούνταν τόσο από τις ταξιαρχίες της Χαμάς στην πόλη της Γάζας όσο και από τις ταξιαρχίες των κεντρικών στρατοπέδων, για να μετακινούνται πράκτορες μεταξύ των περιοχών.

Μέσα στις σήραγγες, τα στρατεύματα βρήκαν δωμάτια, αποθηκευτικούς χώρους και τουαλέτες, μαζί με όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, στρατιώτες βρήκαν τα πτώματα τρομοκρατών που είχαν αφεθεί στο τούνελ. 

Στις σήραγγες βρέθηκαν δωμάτια, μπάνια και αποθήκες όπλων, καθώς και τις σορούς αρκετών ανδρών της Χαμάς. Σημαντικά τμήματα του δικτύου των σηράγγων καταστράφηκαν σε μια μεγάλη έκρηξη.

Πηγή: Jerusalem Post, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube