Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Φεβρουαρίου 2024

Η Βρετανία θα δώσει 250 εκατ. λίρες για πυρομαχικά στην Ουκρανία

Η Βρετανία θα δώσει 250 εκατ. λίρες για πυρομαχικά στην Ουκρανία

Η Βρετανία δεσμεύτηκε να δώσει 250 εκατομμύρια στερλίνες στην παραγωγή βλημάτων πυροβολικού για την Ουκρανία κατά την δεύτερη επέτειο σήμερα της έναρξης του πολέμου. .
Το πυροβολικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον ουκρανικό στρατό και το πακέτο 245 εκατομμυρίων στερλινών που ανακοινώθηκε το Σάββατο 24/2 αποσκοπεί στην αναπλήρωση των αποθεμάτων πυρομαχικών πυροβολικού του Κιέβου.
Προβαίνοντας στην ανακοίνωση αυτή με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Grant Schapps σημείωσε ότι η «ακλόνητη αποφασιστικότητα και αντοχή» της Ουκρανίας συνεχίζει «να εμπνέει τον κόσμο».
«Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απώθησαν τους Ρώσους εισβολείς ενώ υποβάθμισαν σημαντικά τις δυνατότητες της Ρωσίας –με περίπου το 30% του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας να έχει καταστραφεί ή υποστεί ζημιές και χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα να έχουν καταστραφεί. Aλλά δεν μπορούν να κερδίσουν αυτή τη μάχη χωρίς την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας –και γι’αυτόν τον λόγο εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά για τη νίκη.
«Η βρετανική χρηματοδότηση με σχεδόν ένα τέταρτο ενός δισεκατομμυρίου στερλινών θα ενισχύσει τα κρίσιμα αποθέματά τους σε πυρομαχικά πυροβολικού, καθώς η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ολοκληρώνει περαιτέρω παράδοση προηγμένων αντιαρματικών πυραύλων.
Η σημερινή ανακοίνωση έπεται επιβεβαίωσης την Πέμπτη 22/2 ότι η Βρετανία παρέδωσε άλλους 200 αντιαρματικούς πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube