REAL TIME |

Ρωσία 13 Φεβρουαρίου 2024

Η Ρωσία κηρύσσει “καταζητούμενη” την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας

Η Ρωσία κηρύσσει “καταζητούμενη” την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας

Η Ρωσία κήρυξε την Τρίτη την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας “καταζητούμενη”.

Ο ιστότοπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας συμπεριέλαβε την Κάλλας σε μια βάση δεδομένων ως “καταζητούμενη βάσει του ποινικού κώδικα”. Δεν ανέφερε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ταϊμάρ Πέτερκοπ κηρύχθηκε επίσης καταζητούμενος.

Η Κάλας υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της υπεράσπισης της Ουκρανίας μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπήρξε μία από τις ισχυρότερες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ υπέρ της παροχής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει και υποστηρίζει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, “Η Κάλλας έχει επανειλημμένα προβεί σε ρωσοφοβικές δηλώσεις. Αποκάλεσε τη Ρωσία διαρκή απειλή για την ασφάλεια των δυτικών χωρών, εξέφρασε την επιθυμία της να ηγηθεί προσωπικά του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει τη Μόσχα και ζήτησε να “απομονωθεί” η Ρωσία από τον “ελεύθερο κόσμο”. Υποστήριξε επίσης την κατεδάφιση των σοβιετικών μνημείων στην Εσθονία που είναι αφιερωμένα σε όσους έπεσαν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Ακόμη, επεδίωξε την πανευρωπαϊκή απαγόρευση της έκδοσης βίζας σε Ρώσους ενώ επίσης δήλωσε έτοιμη να αλλάξει το σύνταγμα της Εσθονίας ώστε να στερήσει από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube