Weather Icon

Γιώργος Σέρτης, αγωνιστής και υμνητής της Ελευθερίας

Γιώργος Σέρτης, αγωνιστής και υμνητής της Ελευθερίας

Οφειλόμενη τιμή στον Γιώργο Σέρτη

Όποτε κι αν έφευγε ο Γιώργος Σέρτης θα ήταν πολύ νωρίς και πολύ άδικα. Γιατί τον έχουμε πάντα ανάγκη. Τον χρειαζόμαστε ως έναν ξεχωριστό φίλο και συνεργάτη, αλλά τον χρειάζεται και η Κύπρος και θα τον χρειάζεται μέχρι την ώρα της ελευθερίας, μέχρι την επιστροφή στην Κερύνεια.

Τα «χαιρετίσματα στην εξουσία», η στήλη του, ήταν αφύπνιση, ήταν μάθημα, ήταν βαθμολογία συνείδησης, ήταν «τεχνητή αναπνοή» σε έναν τόπο, που όλο και του λιγοστεύει η ανάσα.

Για τον αποχαιρετισμό του, δημοσιεύουμε εδώ το τελευταίο του κείμενο, στον Φιλελεύθερο της Κυριακής, 17/9/2023:

Προς Τουρκο-λαθροκινητάς

ΩΣ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ κοινό μήνυμα «επιστράτευσης» για να … συνετίσουν τους «ξεροκέφαλους» Κυπρίους, εξακόντισαν τα εμετικά τους φιλοτουρκικά σχόλια συντονισμένα:

  • Ο Τζακ Στρο, πρώην Υπουργός και αρχηγός του Φόρεϊν Όφις, που μέμφεται τους Κυπρίους, επειδή δεν αποδέχονται τους τουρκικούς όρους!
  • Ο Χρίστος Ροζάκης, που διετέλεσε (ντροπή του και τρομάρα του!) υφυπουργός Εξωτερικών και
    αντιπρόεδρος του ΕΔΑΔ, με έντονη επανειλημμένα την προδοτική θέση του (καθώς και της αθηναϊκής ελίτ) ότι εύκολα θα τα βρουν με την Τουρκία, αν απαλλαγούν από το… βαρίδιο του Κυπριακού! Αμφοτέρους έσυρε του νώμου του ο Κ. Βενιζέλος, εξηγώντας λακωνικά:
  • Ο Τζακ Στρο, πρώην αρχηγός του Φόρεϊν Όφις, θέλει για τους λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα, να σερβίρει ένα παραμύθι που θα καταλήξει εκεί που θέλει η Τουρκία. Να οδηγήσει σε αδιέξοδο μια νέα πρωτοβουλία, και μετά να προκύψει αυτό που ζητά διαχρονικά η Τουρκία: τα «δύο κράτη».
  • Ο Χρ. Ροζάκης θέλει την Ελλάδα να απαλλαγεί από τον κυπριακό… πονοκέφαλο, και να ζήσει
    Ανενόχλητα «μήνα του μέλιτος» με την Τουρκία! Οποία κατάντια… Η Κύπρος είναι, φαίνεται, το εμπόδιο αυτής της «μεγάλης αγάπης»!… Ανάγκη να επανέλθουμε στο πρώτο και παλαιότερο φιλοτουρκικό βιολί που για τρίτον αιώνα καθοδηγεί τις τουρκικές βαρβαρότητες, εν ονόματι του αγκυλωτού σταυρού του Δ΄ Ράιχ. Από τους μιμητές -και αυτή τη φορά- η Τουρκία, με τον χιτλερικό Σουλτάνο της που ονειρεύεται επεκτατικές «Γαλάζιες Πατρίδες» και ουρί Παραδείσου!
    Να επανέλθουμε, όμως, στον τωρινά ηγεμονισμό που διακηρύττει και διεκδικεί η γερμανική ηγεσία επ’ ωφελεία χωρών που επιδιώκει να εντάξει αδιαπραγμάτευτα στην Ε.Ε. χωρίς να πληρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές. Το φιλοτουρκικό πάρτι ξεκίνησε συγκαλυμμένα προ διμήνου με τον Γερμανό Καγκελάριο να δηλώνει διπλωματικά «Απαιτώ από όλους πολιτικό θάρρος».
    Και, κόντρα σε απλούς κανόνες πολιτικής και στοιχειώδους αβρότητας, επέλασε χοντροειδέστατα η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, η Αναλένα Μπέρμποκ, με ατζέντα βλαπτική για την Ε.Ε. και τις χώρες και πολίτες μέλη της, και ευνοϊκή για χώρες υποψήφιες τύπου Τουρκίας.
    Συγκεκριμένα:
    Στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου / συνάντησής της με τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών, η Γερμανίδα Υπουργός έκρινε σκόπιμο να ρίξει ξανά στο τραπέζι την πρότασή της για κατάργηση της ομοφωνίας και του βέτο των μελών της Ε.Ε., προβάλλοντας τον νέο γερμανικό τακτικισμό που ευνοεί υποψήφιες για ένταξη χώρες, τύπου Τουρκίας, που ενώ ούτε στον προθάλαμο της Ε.Ε., βάσει των προτύπων, δικαιούνται να βρίσκονται, απαιτούν απρόσκοπτη είσοδο ως πλήρη μέλη, με προωθητή τον γερμανικό Άξονα που στήνει ήδη το Δ΄ Ράιχ!
  • Με τις υγείες μας! που θά ’λεγε και η Κυπρούλα του ΠΙΝ.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube