Weather Icon
Γερμανία 2 Φεβρουαρίου 2024

Γερμανία: O Χανς Γκέοργκ Μάασεν, πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών ερευνάται για ακροδεξιό εξτρεμισμό

Γερμανία: O Χανς Γκέοργκ Μάασεν, πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών ερευνάται για ακροδεξιό εξτρεμισμό

Κατηγορεί την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πληροφοριών για να τον πλήξει

Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία, επιβεβαίωσε πως είναι υπό έρευνα από την υπηρεσία πληροφοριών για ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Ο Μάασεν δημοσίευσε επιστολή από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας από την υπηρεσία της οποίας ήταν επικεφαλής μέχρι το 2018.

Σχολιάζοντας στο Twitter, είπε ότι η επιστολή δεν περιείχε «ουσιώδεις αποδείξεις ότι η έρευνα ήταν δικαιολογημένη», γιατί «η κυβέρνηση» τον φοβόταν.

Κατηγορεί μάλιστα την κεντροαριστερή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πληροφοριών για να πολεμήσει πολιτικούς αντιπάλους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Μάασεν ήταν πιστός «στις ακροδεξιές και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, την αντιμεταναστευτική ρητορική του και μια συμπάθεια προς το ακροδεξιό κίνημα Reichsbürger, μέλη του οποίου συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2022 μετά από ένα αποτυχημένο δήθεν πραξικόπημα». 

Ο ίδιος έχει δηλώσει μάλιστα ανοιχτά πως το κόμμα του, η Ένωση Αξιών, θα «χαρεί» να συνεργαστεί με το ακροδεξιό AfD για να πάρει την εξουσία.

Στο διάστημα που ήταν επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποβάθμισε την απειλή της ακροδεξιάς, ενώ με τα χρόνια, γινόταν όλο και πιο εκδηλωτικός για τους υποτιθέμενους κινδύνους που θέτουν οι μετανάστες για τη γερμανική κοινωνία.

Το 2018, αναγκάστηκε να παραιτηθεί – επίσημα στάλθηκε σε «πρόωρη συνταξιοδότηση» – αφού φάνηκε να αμφιβάλλει για την αλήθεια ενός βίντεο που δείχνει ξενοφοβική ακροδεξιά βία σε ένα φεστιβάλ δρόμου στην πόλη Κέμνιτς. Μετά την απομάκρυνσή του, τα σχόλιά του έγιναν ακόμη πιο ακραία, ενώ έγραψε και άρθρο με τίτλο «Χημειοθεραπεία για τη Γερμανία», συγκρίνοντας τους μετανάστες με τον καρκίνο.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube