Weather Icon

Γεμίζουν με δημοσιογράφους και αντιφρονούντες οι φυλακές του Αζερμπαϊτζάν ενόψει εκλογών

Γεμίζουν με δημοσιογράφους και αντιφρονούντες οι φυλακές του Αζερμπαϊτζάν ενόψει εκλογών

Η καταστολή που σάρωσε τη χώρα τους τελευταίους μήνες επηρέασε ερευνητές, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, άλλους δημοσιογράφους `

Όταν η Σεβίντζ Βαγκιφγκίζι ήταν έφηβος, ήθελε τόσο πολύ να γίνει δημοσιογράφος που παραλίγο να ακυρώσει την αίτησή της για το κολέγιο. Αυτή η καριέρα ήταν που την οδήγησε στη φυλακή, μαζί με πέντε συναδέλφους της και δεκάδες άλλους επικριτές της αυταρχικής κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν.

Η καταστολή που σάρωσε τη χώρα τους τελευταίους μήνες επηρέασε ερευνητές, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, άλλους δημοσιογράφους και έναν σεβαστό καθηγητή, η ζωή του οποίου μπορεί να κρέμεται από μια κλωστή, αναφέρει το Κέντρο Έρευνας για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα (OCCRP)

Ενώ αυτοί υποφέρουν πίσω από τα κάγκελα, ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ “ακτινοβολεί” εμπιστοσύνη”. Έχει δημόσια ” πολεμήσει” με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει προκαλέσει τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει βρει χρόνο να γιορτάσει την τελευταία του νίκη: την εκδίωξη περισσότερων από 100.000 Αρμενίων από τα σπίτια τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Αλίγιεφ έχει επίσης προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 7 Φεβρουαρίου, το αποτέλεσμα των οποίων σίγουρα, γνώστά είναι. Θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον καθαρισμένο από κάθε ίχνος οργανωμένης κριτικής και αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube