Weather Icon

Τριγμοί στο κουρδικό στρατόπεδο – Δυσαρέσκεια από το ΡΚΚ προς τους Σύρους SDF

Τριγμοί στο κουρδικό στρατόπεδο – Δυσαρέσκεια από το ΡΚΚ προς τους Σύρους SDF

Οι θεσμοί της Αυτόνομης Διοίκησης και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βιώνουν επί του παρόντος μια έκρηξη δυσαρέσκειας μεταξύ των Σύριων μελών τους, ιδιαίτερα από αξιωματούχους ξένων εθνικοτήτων που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει το προσκείμενο στη συριακή αντιπολίτευση της Συρίας, Syria TV. Αυτή η δυσαρέσκεια πηγάζει από τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση από τις τουρκικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία.

Ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του, στοχεύοντας τοποθεσίες που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τις SDF στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Αυτή η κλιμάκωση, όπως λέει η Τουρκία έρχεται ως απάντηση στη δολοφονία Τούρκων στρατιωτών στο Ιρακινό Κουρδιστάν, πράγμα που σηματοδότησε τη συνέχιση της αεροπορικής εκστρατείας της Άγκυρας εναντίον αυτών των ομάδων, τις οποίες χαρακτηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγές εντός των SDF και της Αυτόνομης Διοίκησης ενημέρωσαν το Syria TV ότι ηγέτες του PKK και στελέχη των SDF μη συριακής καταγωγής αναζητούν καταφύγιο από τις τουρκικές επιθέσεις σε καταφύγια, σήραγγες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, προτρέπουν τα μέλη και τους υπαλλήλους της Συρίας να παραμείνουν προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους και να παραμείνουν στα κέντρα που τους έχουν ανατεθεί.

Από την Παρασκευή, η Τουρκία έχει εξαπολύσει πολυάριθμες αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πετρελαϊκούς σταθμούς, υποδομές και διάφορους στόχους που συνδέονται με την Αυτόνομη Διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία. Ένας υπάλληλος στα χωράφια Rmeilan στην επαρχία Χασάκα εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώνοντας ότι αυτές οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή στρατιωτικού προσωπικού και εργαζομένων. Παρά το γεγονός αυτό, αξιωματούχοι του PKK πιέζουν τους Σύρους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται όσο διαμένουν σε άγνωστες ασφαλείς περιοχές.

Αν και οι SDF εκκένωσαν αρχικά τις περισσότερες τοποθεσίες και τις εγκαταστάσεις τους, υπήρξε ανατροπή της απόφασης, αναγκάζοντας το προσωπικό και τους υπαλλήλους της Συρίας να εξακολουθήσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους παρά τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς.

Εργαζόμενος στον πετρελαϊκό σταθμό Suwaidiyah στην ύπαιθρο της Χασάκα, υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης, αποκάλυψε ότι όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στον σταθμό ακόμη και μετά τον βομβαρδισμό του. Παρά τις προειδοποιήσεις για πιθανή νέα στόχευση, ο σταθμός πράγματι βομβαρδίστηκε την επόμενη μέρα, προκαλώντας πλήρη εκκένωση από τους υπαλλήλους.

Ορισμένοι υπάλληλοι αποκάλυψαν ότι παρά τις απειλές, πολλοί δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις των υπαλλήλων τους και επέλεξαν να απουσιάσουν από την εργασία σε ιδρύματα υπηρεσίας και ασφάλειας.

Πηγές του τηλεοπτικού σταθμού της Συρίας ανέφεραν ότι το PKK και οι SDF μετέφεραν ανώτερους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας στην πόλη Χασάκα μια ημέρα πριν το PKK ξεκινήσει μια επίθεση σε βάσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ.

Πέτρος Κράνιας

 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube