Weather Icon

Το Πακιστάν προσπαθεί να αποσιωπήσει τις φωνές για γενοκτονία των Μπαλόχ

Το Πακιστάν προσπαθεί να αποσιωπήσει τις φωνές για γενοκτονία των Μπαλόχ

Η ακτιβίστρια Mahrang Baloch ισχυρίστηκε ότι κατατίθενται «ψεύτικε» καταγγελίες εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της γενοκτονίας των Baloch.

Υποστήριξε ότι το πακιστανικό κράτος προσπαθεί να τερματίσει το μαζικό κίνημα με «συνεχή βία», αλλά έχει την υποστήριξη σε όλη τη χώρα.

«Ψεύτικες καταγγελίες συνεχίζουν να κατατίθενται εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών του μαζικού μας κινήματος. Αυτή την ώρα κατατέθηκαν πλαστές μηνύσεις εναντίον των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση κατά της γενοκτονίας των Μπαλόχ στο Malir Karachi χθες. Αυτό το κράτος προσπαθεί να τερματίσει αυτό το μαζικό κίνημα με συνεχή βία, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Αυτό το ειρηνικό μαζικό κίνημα έχει δημόσια υποστήριξη σε όλη τη χώρα», δημοσίευσε ο Mahrang Baloch στο X.

Εν τω μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αντιτάχθηκε σθεναρά στη χειραγώγηση των οικογενειών των αγνοουμένων από την επαρχία Μπαλουχιστάν στο Ισλαμαμπάντ και έδωσε εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποβάλει γραπτή δέσμευση ότι από εδώ και στο εξής κανένας δεν θα συλλαμβάνεται «εκτός από το νόμο», ανέφερε η Express Tribune.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα διαδηλωτών –κυρίως γυναίκες και παιδιά– έφτασε στο Ισλαμαμπάντ από την περιοχή Τουρμπάτ του Μπαλουχιστάν για να διαμαρτυρηθεί για τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στην επαρχία.

Η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ, ωστόσο, εξαπέλυσε καταστολή των διαδηλωτών και συγκέντρωσε δεκάδες από αυτούς, μια κίνηση που επικρίθηκε ευρέως από την κοινωνία των πολιτών καθώς και από πολιτικούς ηγέτες.

Αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν την απελευθέρωση των διαδηλωτών με εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ (IHC).

Νωρίτερα, στις 5 Ιανουαρίου,η Mahrang Baloch χαρακτήρισε τη σιωπή του δικαστηρίου για την εκ νέου σύλληψη του επικεφαλής του Κινήματος Pashtun Tahafuz (PTM) Manzoor Pashteen ως «αστείο με το σύνταγμα και το νόμο».

Δήλωσε ότι ο Pashteen συνελήφθη μπροστά στη φυλακή παρά την εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να τον απελευθερώσει, αποκαλώντας το «ύψος του φασισμού».

«Μετά την απελευθέρωση του αρχηγού του PTM Manzoor Pashteen, η σύλληψη που μοιάζει με απαγωγή μπροστά στη φυλακή είναι το απόγειο του φασισμού. Για όσους λένε ότι γιατί είστε απογοητευμένοι με τα δικαστήρια, είναι ένα αίτημα προς αυτούς ότι όταν τα δικαστήρια αποτυγχάνουν να αποδώσουν δικαιοσύνη στους πολίτες, τότε η απογοήτευση από τα δικαστήρια είναι χίλιες αμαρτίες καλύτερη. Η εντολή για την απελευθέρωση του Manzoor Pashteen ήρθε από το Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η καταπάτηση της δικαστικής απόφασης και η εκ νέου σύλληψή της και τα δικαστήρια σιωπούν γι ‘αυτό είναι ένα αστείο με το σύνταγμα και το νόμο», ανάρτησε στο X.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube