Weather Icon
Ανθρώπινα Δικαιώματα , Κίνα 17 Ιανουαρίου 2024

Το καθεστώς στην Κίνα εξαντλεί την αυστηρότητα του για τον έλεγχο των προτεσταντικών εκκλησιών! Σε 14 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε πάστορας

Το καθεστώς στην Κίνα εξαντλεί την αυστηρότητα του για τον έλεγχο των προτεσταντικών εκκλησιών! Σε 14 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε πάστορας

Οι πάστορες  στην Κίνα τιμωρούνται όλο και πιο αυστηρά, ως αποτέλεσμα των οδηγιών του Σι Τζινπίνγκ να αναγκάσει όλες τις προτεσταντικές εκκλησίες να ενταχθούν στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Εκκλησία Τριών Ευατών , καταπολεμώντας όσες αρνούνται.

Στις 12 Ιανουαρίου 2024, ο πάστορας του Dalian Kan Xiaoyong καταδικάστηκε από το Λαϊκό Δικαστήριο της Περιφέρειας Ganjingzi σε δεκατέσσερα χρόνια φυλάκιση. Η σύζυγός του Wang Fengying καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και ο συνάδελφός του Chu Xinyu σε δέκα χρόνια. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν ετυμηγορίες τριών ετών.

Επρόκειτο για βαριές ποινές, τις οποίες έλαβε ο εισαγγελέας προσθέτοντας στην κατηγορία για «παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές» τη «χρήση xie jiao για την υπονόμευση της εφαρμογής του νόμου». Η τελευταία κατηγορία ήταν εκπληκτική, καθώς η οργάνωση του Kan δεν αντιστοιχεί στο προφίλ μιας « xie jiao » ή «ετερόδοξης διδασκαλίας», μια ετικέτα που χρησιμοποιείται για να στιγματίσει ομάδες που οι αρχές αποκαλούν στα αγγλόφωνα έγγραφα «λατρείες». Αντίθετα, είναι ένας τυπικός προτεσταντικός εκκλησιαστικός οργανισμός. 

Η ομάδα υπεράσπισης των έξι δικηγόρων τουλάχιστον κατάφερε να κηρύξει τους κατηγορούμενους αθώους για την κατηγορία της απάτης, η οποία θα επέφερε ακόμη βαρύτερες ποινές.

Οι δικηγόροι της ομάδας υπεράσπισης με βοηθούς.  Από το Weibo.

Ο Καν, με καταγωγή από τη Γουχάν, ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και γόνος μιας οικογένειας συνδεδεμένης με το ΚΚΚ . Το 2018, σε ηλικία 60 ετών, εγκατέλειψε την κοσμική του καριέρα και ίδρυσε το Discipleship Home Network με τη σύζυγό του, δύο χρόνια νεότερη από αυτόν, ως συνδυασμό διαδικτυακού και εκτός σύνδεσης ευαγγελισμού. Η σύζυγός του Wang Fengying είχε κερδίσει εθνικά βραβεία ως πρότυπο δασκάλας και είχε επίσης εμφανιστεί ως χορεύτρια μπαλέτου. Πήγαν στο Νταλιάν για να ιδρύσουν εκεί εκκλησία. Η διακονία τους ήταν επιτυχής και έγινε εθνικά διάσημη στο κύκλωμα της οικιακής εκκλησίας .

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, έγινε έφοδος στο σπίτι τους στο Dalian και ο πάστορας Καν και η σύζυγός του συνελήφθησαν. Τέσσερις συνάδελφοι συνελήφθησαν επίσης. Τόσο ο Καν όσο και η σύζυγός του βασανίστηκαν για αρκετές ημέρες στην μάταιη προσπάθεια να πάρουν την ομολογία τους. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τα βασανιστήρια παρουσιάστηκαν από τους δικηγόρους τους στη δίκη, αλλά απορρίφθηκαν από τον δικαστή.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο Ganjingzi του Dalian σε επόμενες ακροάσεις μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2023. Οι δικηγόροι τους σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση κατά της αυστηρής ετυμηγορίας.

ΠΗΓΗ: Bitter Winter

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube