REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ισραήλ , Παλαιστίνη 29 Ιανουαρίου 2024

Το Ισραήλ αποκλείστηκε από τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Το Ισραήλ αποκλείστηκε από τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Λόγω του πολέμου με τη Χαμάς

Πριν από τη διάσκεψη η διοίκηση του συνεδρίου αποφάσισε να απορρίψει όλες τις αιτήσεις συμμετοχής του Ισραήλ. Όσο για τη διάσκεψη, αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.

Ένα αίτημα από το γραφείο του υπουργού Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ να μιλήσει στη διάσκεψη απορρίφθηκε, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Αντίθετα, προσφέρθηκε να συμμετάσχει ως πανελίστας.

Ακόμη, οι οικογένειες των ομήρων δέχονται επίσης πιέσεις από τη διοίκηση του συνεδρίου. Το αίτημά τους να πραγματοποιηθεί μια τελετή για να τιμήσουν τους ομήρους που είναι ακόμη αιχμάλωτοι, απορρίφθηκε. Η εναλλακτική που προσφέρθηκε στις οικογένειες ήταν να πραγματοποιήσουν μια «παράπλευρη εκδήλωση», που σημαίνει ότι θα συμμετείχαν λιγότεροι συμμετέχοντες στο συνέδριο και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων θα ήταν επίσης περιορισμένο.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι διοργανωτής της διάσκεψης του Μονάχου είναι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Γερμανίας Κρίστοφ Χόισγκεν, ο οποίος φέρεται να έχει«παρελθόν» με το Ισραήλ.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube