REAL TIME |

Οικονομία & Αγορές , Τουρκία 4 Ιανουαρίου 2024

Ρεκόρ πληθωρισμού στην Τουρκία – Τουρκικά ΜΜΕ: «Ρεκόρ των τελευταίων 22 ετών»

Ρεκόρ πληθωρισμού στην Τουρκία – Τουρκικά ΜΜΕ: «Ρεκόρ των τελευταίων 22 ετών»

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στην Τουρκία! «Ο επίσημος πληθωρισμός στο 64,7%, ο ανεπίσημος στο 127% – Επιστρέψαμε στο 2001», αναφέρουν αναλυτές.

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του HALK TV, ανέφερε: «H πρωτοβουλία ΕΝΑG ανακοίνωσε πως το 2023 ο πληθωρισμός έφτασε στο 127,2%. Ήταν ξεκάθαρη ανακοίνωση. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελείται απο πανεπιστημιακούς, καθηγητές και δεν έχει καμία πολιτική παρέμβαση. Η Στατιστική Υπηρεσία, που είναι το κράτος, την οποία δεν εμπιστεύομαι υποστήριξε πως ο ετήσιος πληθωρισμός για το 2023 ήταν 64,7%. Η κυβέρνηση μας έτσι τα ανακοινώνει αλλά όταν βγεις στην αγορά βλέπεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Για εμάς ο πληθωρισμός είναι στο 150 ή στο 160% αλλά ο επικεφαλής έχει την άποψη πως είναι σε χαμηλότερα επίπεδα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Επιστρέψαμε στο παρελθόν. Επιστρέψαμε στον πληθωρισμό που είχαμε πριν 22 χρόνια. Δεν φτάσαμε βέβαια στο σημείο να πετούν τις ταμειακές μηχανές, καθώς τότε ο Αχμέτ Τσακμάκ για να διαμαρτυρηθεί ειχε πετάξει την ταμειακή του μηχανη έξω απο το γραφείο του τότε πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube