Γερμανία , Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 16 Ιανουαρίου 2024

Περί ενσωμάτωσης και Ισλάμ

Περί ενσωμάτωσης και Ισλάμ

Η είδηση πως μουσουλμάνοι μαθητές ζήτησαν να εφαρμοστούν οι κανόνες της Σαρία, σε ένα σχολείο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, συμπεριλαμβανομένης της μαντήλας για τα κορίτσια και του διαχωρισμού σε θηλέων και αρρένων, πέρασε ως συνήθως στα μονόστηλα.

Όταν πήγαινα ο ίδιος σε δημοτικό σχολείο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, την εποχή που καγκελάριος ήταν ο Βίλυ Μπραντ, μετά από δυο χρόνια στο ελληνικό σχολείο όπου διδασκόταν το ελληνικό πρόγραμμα και μια ώρα την ημέρα γερμανικά, πήγαινες σε γερμανικό τμήμα και τα ελληνικά διδάσκονταν μόνο δυο ώρες την εβδομάδα.

Είναι προφανές πως σκοπός του προγράμματος ήταν η ενσωμάτωση των παιδιών των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία. Το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που μετά από 2 χρόνια, αφού είχε πέσει και η Χούντα, οι γονείς μου με έστειλαν άρον-άρον στην Ελλάδα, γιατί ανησυχούσαν πως είχα αρχίσει να ξεχνάω τα ελληνικά.

Στο γερμανικό σχολείο θυμάμαι πως στο μάθημα το θρησκευτικών τα γερμανάκια τα χώριζαν σε καθολικούς και προτεστάντες και στους αλλόθρησκους επέτρεπαν να μην παρακολουθήσουν τίποτα ή όποιο επιθυμούσαν.

Σήμερα, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Κατά το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης WDR, οι μουσουλμάνοι μαθητές εισηγήθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου τους στην πόλη Νeuss να επιβληθεί η Σαρία ως σχολικός κανονισμός.

Κατά τον κανονισμό αυτό οι μουσουλμάνοι θα μπορούν να αποχωρούν  νωρίτερα από το μάθημα για την προσευχή της Παρασκευής, οι μαθήτριες θα φορούν μαντίλα και θα βρίσκονται σε διαφορετικές τάξεις από τους συμμαθητές τους, ενώ ο διαχωρισμός των φύλων θα πρέπει να ισχύει και στο μάθημα της κολύμβησης, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους δασκάλους. Τέλος, τα τέσσερα αγόρια  δήλωσαν ρητά ότι απορρίπτουν τη δημοκρατία.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube