Weather Icon

Παγκόσμια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τερματισμό της γενοκτονίας των Μπαλόχ και την ένωση των φωνών για δικαιοσύνη

Παγκόσμια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τερματισμό της γενοκτονίας των Μπαλόχ και την ένωση των φωνών για δικαιοσύνη

Πρόσφατα, το Συμβούλιο Νεολαίας Baloch (BYC) ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης #IStandWithBalochMarch: Uniting Voices for Justice για να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή και αλληλεγγύη στις συνεχιζόμενες θηριωδίες του λαού των Μπαλόχ.

Η εκστρατεία προτρέπει κάθε άτομο σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα τον λαό του Πακιστάν να συμμετάσχει σε αυτήν την εκστρατεία αλληλεγγύης με την Πορεία των Μπαλόχ. Πάει πολύς καιρός από τότε που ο λαός των Μπαλόχ έχει οργανώσει και αντισταθεί στη γενοκτονία με ειρηνικά μέσα. Μια εκστρατεία συστηματικής παραπληροφόρησης και λογοκρισίας στο Διαδίκτυο έχει ξεκινήσει εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία των Μπαλόχ. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, να αλλάξουμε τις επιζήμιες αφηγήσεις και να βάλουμε ένα τέλος στη Γενοκτονία των Μπαλόχ, η οποία περιλαμβάνει εξωδικαστικές δολοφονίες και εξαναγκαστικές εξαφανίσεις. Η εκστρατεία προτρέπει τους ανθρώπους, τους συνομηλίκους τους, τους συναδέλφους, τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους να βοηθήσουν μοιράζοντας τις απόψεις τους μέσω αναρτήσεων και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, το BYC σκοπεύει να διαδώσει άμεσους πόρους και ιστορίες από ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί την κατασκήνωση, προσφέροντας αναμνήσεις και μαρτυρίες από πρώτο χέρι που τονίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Μπαλόχ. Η εκστρατεία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους αγώνες, την ανθεκτικότητα και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του λαού των Μπαλόχ στον αγώνα του για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα μέσω αυτών των προσωπικών λογαριασμών.

Στις 27 Μαρτίου 1948, ο στρατός του Πακιστάν κατέλαβε βίαια την πλούσια σε πόρους επαρχία του Μπαλουχιστάν. Από τότε, ο λαός των Μπαλόχ έχει υπομείνει αδυσώπητη καταπίεση και γενοκτονία, αντιμετωπίζοντας επιδρομές σε σπίτια, εξαφανίσεις, οργανωμένες συναντήσεις, δολοφονίες στόχων, βασανιστήρια και απαγωγές για λύτρα.

Η συνεχιζόμενη Μεγάλη Πορεία των Μπαλόχ είναι μια εγκάρδια έκκληση για δικαιοσύνη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αντηχεί με την ιδέα ότι κάθε κοινότητα πρέπει να προστατεύει την ευημερία και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της.

Η κοινότητα των Μπαλόχ παρακαλεί τον κόσμο να δώσει προσοχή στις κραυγές τους καθώς συνεχίζουν να αγωνίζονται για δικαιοσύνη. Υπογραμμίζει πόσο επειγόντως απαιτούν διεθνή προσοχή και δράση οι εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube