Weather Icon
Ουγγαρία , Ουκρανία , Ρωσία 28 Ιανουαρίου 2024

Ουγγαρία: Το κόμμα “Η πατρίδα μας” δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την Υπερκαρπαθία, αν διαλυθεί η Ουκρανία

Ουγγαρία: Το κόμμα “Η πατρίδα μας” δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την Υπερκαρπαθία, αν διαλυθεί η Ουκρανία

Η ακροδεξιά της Ουγγαρίας θα διεκδικήσει γειτονική περιοχή, αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο

Το ακροδεξιό κόμμα “Η πατρίδα μας” της Ουγγαρίας θα διεκδικήσει μια δυτική περιοχή της Ουκρανίας στην οποία ζουν περίπου 150.000 Ούγγροι, εάν η Ουκρανία χάσει την κρατική της υπόσταση λόγω της εισβολής της Ρωσίας, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος αργά το Σάββατο.

Ο ηγέτης του κόμματος “Η Πατρίδα μας”, Λάσλο Τοροτσκάι, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέδριο όπου το κόμμα, το οποίο διαθέτει έξι βουλευτές στο 199μελές ουγγρικό κοινοβούλιο, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, ακροδεξιούς ηγέτες από το AfD της Γερμανίας και το Ολλανδικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία.

“Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μήνυμά μας είναι εξαιρετικά απλό: άμεση κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και επίλυση του προβλήματος μέσω συνομιλιών”, δήλωσε ο Τοροτσκάι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματός του, ζητώντας αυτονομία για τους Ούγγρους στη δυτική Ουκρανία.

“Αν αυτός ο πόλεμος καταλήξει στο να χάσει η Ουκρανία την κρατική της υπόσταση, γιατί και αυτό είναι στα χαρτιά, τότε ως το μοναδικό ουγγρικό κόμμα που παίρνει αυτή τη θέση, επιτρέψτε μου να σηματοδοτήσω ότι διεκδικούμε την Υπερκαρπαθία”, είπε, αποσπώντας το χειροκρότημα του πλήθους.

Το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών και η ουκρανική πρεσβεία στη Βουδαπέστη δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήσεις του Reuters που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Τοροκτσάι.

Σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο τον Δεκέμβριο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σύμφωνα με σύνοψη των παρατηρήσεών του που δημοσίευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube