Ουκρανία , Ρωσία 23 Ιανουαρίου 2024

Ουκρανία: Έξι νεκροί και σχεδόν 80 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ουκρανία: Έξι νεκροί και σχεδόν 80 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για πλήγματα στις ζώνες αμάχων

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και σχεδόν 80 τραυματίσθηκαν από νυχτερινά ρωσικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο κυρίως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και την πόλη Χάρκοβο (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι πολλαπλασιάζουν τα πλήγματα στις ζώνες αμάχων, με μερικές φορές πολύ βαρύ απολογισμό, ενώ η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σχεδόν παγωμένη.

“Ο αριθμός των νεκρών μετά τα εχθρικά πλήγματα είναι πέντε και 51 άτομα τραυματίσθηκαν”, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκούμποφ, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον προηγούμενο απολογισμό των τριών νεκρών και 43 τραυματιών.

Σήμερα το πρωί, διασώστες απομάκρυναν τραυματίες αμάχους, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες στα συντρίμμια κτιρίου που επλήγη, ενώ μια ομάδα διασωστών προσπαθούσε να βρει επιζώντες.

Στο Πάβλογκραντ, στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, “ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίσθηκε”, σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο Σέρχιι Λισάκ.

Στο Κίεβο, 22 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας ότι “13 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά”.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ένας άνθρωπος είναι “κλινικά νεκρός”, αλλά οι αρχές της πρωτεύουσας δεν έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει αυτό το θάνατο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube