Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 8 Ιανουαρίου 2024

Νέος καταιγισμός πυραύλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Νέος καταιγισμός πυραύλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ρωσική πυραυλική επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά της Ουκρανίας

Πηγή Άρθρου: Reuters, liberal.gr

Εκρήξεις από ρωσικούς πυραύλους καταγράφηκαν στις περιοχές  Ζαπορίζια, Κρύβιι Ρι, Χάρκοβο, Ντνίπρο και Χμελνίτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ τόνισαν πως οι πόλεις αυτές δέχονται «μαζική πυραυλική επίθεση» από τη Ρωσία.

«Κίεβο – καταφύγιο!» ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram, αναφέροντας ότι η πρωτεύουσα απειλείται από βαλλιστικούς πυραύλους.

«Ο εχθρός επιτίθεται άγρια σε ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Kryvyi Rih στη νότια Ουκρανία, μέσω της εφαρμογής Telegram.

Οι στόχοι της ρωσικής επίθεσης και η πλήρης κλίμακα των χτυπημάτων δεν ήταν άμεσα σαφείς. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Μόσχα.

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της νοτιοανατολικής Ζαπορίζια, δήλωσε στο Telegram ότι η πυραυλική επίθεση στην πόλη είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τουλάχιστον μία γυναίκα τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, του Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, μέσω της εφαρμογής Τelegram. Είπε, επίσης, ότι χτυπήθηκαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Οι πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές», ανέφερε.

Αξιωματούχοι σε Ντνίπρο και Χμελνίτσι δήλωσαν επίσης ότι οι πόλεις τους δέχθηκαν «μαζική πυραυλική επίθεση» από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube