Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Φιλιππίνες 3 Ιανουαρίου 2024

Νέες ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Νέες ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Σε ύδατα που αμφισβητούνται από την Κίνα

Οι στρατιωτικοί των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ ξεκίνησαν την Τετάρτη τις δεύτερες θαλάσσιες ασκήσεις τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με την Κίνα στα αμφισβητούμενα ύδατα.

“Θα πραγματοποιηθούν διμερώς ασκήσεις διέλευσης, έλεγχοι επικοινωνίας, ασκήσεις στο κατάστρωμα, κοινές περιπολίες, ελιγμοί Αξιωματικού Παρατηρητηρίου και επιχειρήσεις πτήσεων σταθερών πτερύγων”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων.

Η δραστηριότητα είναι η δεύτερη σε λιγότερο από δύο μήνες αφότου οι αμυντικοί σύμμαχοι ξεκίνησαν εκ νέου κοινές περιπολίες στα τέλη Νοεμβρίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου η Μανίλα και το Πεκίνο εμπλέκονται σε διαμάχη για τις θαλάσσιες ζώνες.

“Η δεύτερη θαλάσσια συνεταιριστική δραστηριότητα σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στη συμμαχία και τη διαλειτουργικότητά μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο αρχηγός του στρατού των Φιλιππίνων, στρατηγός Romeo Brawner Jr.

“Αποδεικνύει επίσης την πρόοδό μας στις αμυντικές ικανότητες και την ανάπτυξη ως ένοπλης δύναμης παγκόσμιας κλάσης, καθώς εκτελούμε την εντολή μας για την προστασία του λαού και του κράτους”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube