Ειδικότερα, όπως ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι ASTRA με παρουσία στο Telegram, οι πύραυλοι έπληξαν το Κρασνοντάρ, που βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου στη νότια Ρωσία, στις 13 Ιανουαρίου.

Ο πρώτος ρωσικός πύραυλος Kalibr έπεσε στην περιοχή μεταξύ των χωριών Παβλόφσκαγια και Αταμάνσκαγια το πρωί και ο δεύτερος έπεσε σε χωράφι το βράδυ, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές, ανέφερε το ASTRA, επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής, τον στρατιωτικό αναλυτή Ian Matveev και αναλυτές από την ομάδα πληροφοριών Conflict Intelligence.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει κατά λάθος ρωσικά εδάφη. Είναι τουλάχιστον η πέμπτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει κατά λάθος ρωσικά εδάφη, ανέφεραν οι Moscow Times.

Στις 2 Ιανουαρίου, ρωσικός πύραυλος έπεσε στο χωριό Πετροπαβλοβκα στην περιοχή Βορονέζ, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα. Σε μια σπάνια παραδοχή τότε, το υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος έπληξε κατά λάθος το χωριό, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον έξι κτίρια.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν στις 20 Απριλίου, 24 και 25 Μαΐου 2023.

Ναυτεμπορική