REAL TIME |

Weather Icon

“Μήνυμα” Γερμανίας και Αιγύπτου προς Ισραήλ: Γάζα και Δ. Όχθη ανήκουν στους Παλαιστίνιους

“Μήνυμα” Γερμανίας και Αιγύπτου προς Ισραήλ: Γάζα και Δ. Όχθη ανήκουν στους Παλαιστίνιους

Επίσκεψη της Αν. Μπέρμποκ στην Αίγυπτο

Γερμανία και Αίγυπτος ομονόησαν ότι Γάζα και Δυτική Όχθη ανήκουν στους Παλαιστίνιους, ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά την επίσκεψή της την Τρίτη στο Κάιρο, σε ένα μήνυμα προς τις ακροδεξιές τάσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ που έχουν εκφράσει απόψεις για πλήρη ενσωμάτωση των κατεχόμενων εδαφών στο εβραϊκό κράτος.

Η κ. Μπέρμποκ πρόσθεσε ότι τα βάσανα των Παλαιστινίων στη Γάζα δεν γίνεται να συνεχίζονται και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να οργανώσει την ασφάλεια στη Γάζα μετά τον πόλεμο εκεί και μια μεταρρυθμισμένη Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο μέλλον του θύλακα, δήλωσε εξάλλου η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Σε ό,τι αφορά την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που άνοιξε τις εχθροπραξίες με τη μαζική σφαγή Ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου, εισβάλλοντας στο εβραϊκό κράτος, η κ. Μπέρμποκ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει “να καταθέσει τα όπλα” και να παραδοθεί.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube