Weather Icon

Μ. Κεφαλογιάννης: Έντονη κόντρα με τον Αλβανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το θέμα Μπελέρη (vid)

Μ. Κεφαλογιάννης: Έντονη κόντρα με τον Αλβανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το θέμα Μπελέρη (vid)

Ο Μ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε την Αλβανία

«Σκληρή», όπως τη χαρακτηρίζει η ανακοίνωση, ήταν η αντιπαράθεση του ευρωβουλευτή και προέδρου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με τον Αλβανό υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ίγκλι Χασάνι, χθες, στις Βρυξέλλες, κατά τη 17η συνεδρίαση της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Στην Μεικτή Επιτροπή μετέχουν 28 βουλευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αλβανική Βουλή.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, που παραμένει προφυλακισμένος και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, είναι θέμα ευρωπαϊκό και όχι διμερές μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας». Όπως είπε, «το θέμα του Φρέντη Μπελέρη είναι καταγεγραμμένο στην Έκθεση Προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ», ενώ «με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 12 Ιουλίου 2023, έχει τεθεί το πολιτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση και την ορκωμοσία του, καθώς και το θέμα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

«Ο Φρέντης Μπελέρης είναι ένας μειονοτικός δήμαρχος, ένας δήμαρχος της αντιπολίτευσης, που κατηγορείται για δήθεν εξαγορά ψήφων και βρίσκεται στη φυλακή για πάνω από 8 μήνες», συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Και αμέσως προσέθεσε: «Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι εάν η απόφαση του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου για την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη και η δυνατότητα ορκωμοσίας του, που πρέπει να δοθεί από την αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει και επίσης αν λαμβάνει η κυβέρνηση της Αλβανίας σοβαρά υπόψη την πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Που βρίσκεται σήμερα αυτό το θέμα μετά και τις αποκαλύψεις ότι αυτοί οι οποίοι κατήγγειλαν τον Φρέντη Μπελέρη δήλωσαν οι ίδιοι ότι χρηματίστηκαν και πιέστηκαν από όργανα της αλβανικής Αστυνομίας για να καταδώσουν ψευδώς ότι χρηματίστηκαν από αυτόν;»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube