Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 8 Ιανουαρίου 2024

Le Point για Ουκρανία: Κόπωση και έλλειψη οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στον στρατό

Le Point για Ουκρανία: Κόπωση και έλλειψη οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στον στρατό

Τα ρωσικά στρατεύματα κερδίζουν σταδιακά έδαφος υποστηρίζει Ουκρανός στρατιωτικός

Στις δραματικές στιγμές που ζουν οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν στο ανατολικό μέτωπο αναφέρεται δημοσίευμα του γαλλικού Le Point, το οποίο κάνει λόγο για κόπωση των στρατιωτών αλλά και για έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.

«Δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπάρχουν πυρομαχικά. Οι δυνάμεις είναι υποστελεχωμένες, οι στρατιώτες είναι εξαντλημένοι, οι διαταγές είναι αναποτελεσματικές…
Η κατάσταση απαιτεί επειγόντως λύση» αναφέρει Ουκρανός στρατιωτικός που μιλά στο Le Point, το οποίο επισημαίνει πως την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός εντείνει την επίθεση του.

«Εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν σταδιακά εδάφη βήμα – βήμα. Η κατάσταση φαίνεται να είναι τόσο κρίσιμη για την Ουκρανία όσο και τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι το πλεονέκτημα των Ρώσων είναι ότι διαθέτουν ένα σχεδόν ανεξάντλητο απόθεμα οβίδων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube