Weather Icon
Ιράν , Κίνα , Πακιστάν 18 Ιανουαρίου 2024

Κίνα: Διατεθειμένη να μεσολαβήσει για αποκλιμάκωση της έντασης Πακιστάν – Ιράν

Κίνα: Διατεθειμένη να μεσολαβήσει για αποκλιμάκωση της έντασης Πακιστάν – Ιράν

Το Πεκίνο διατηρεί προνομιακές σχέσεις με Ισλαμαμπάντ και Τεχεράνη

Το Πεκίνο, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ και την Τεχεράνη, δηλώνει διατεθειμένο να «διαδραματίσει έναν ρόλο για την άμβλυνση των εντάσεων ανάμεσα στο Πακιστάν και το Ιράν», μετά τα πλήγματα της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/01) η κινεζική διπλωματία.

«Στην περίπτωση που το χρειαστούν οι δύο πλευρές, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο για να ηρεμήσει η κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

«Η Κίνα ελπίζει ειλικρινά ότι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κλιμάκωση των εντάσεων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δύο ημέρες έπειτα από ιρανικά πλήγματα στο έδαφός του, το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα (18/01), ότι προέβη τη νύχτα σε «πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών στο Ιράν».

Το Ιράν και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται συχνά, ότι επιτρέπουν σε οργανώσεις ανταρτών, να επιχειρούν από το έδαφος των χωρών τους για να εξαπολύουν επιθέσεις, αλλά σπάνια υπάρχει εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεών τους.

Τα πλήγματα αυτά γίνονται την ώρα που η Μέση Ανατολή, συγκλονίζεται από τον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube