Weather Icon

Καθιστική διαμαρτυρία στο Λονδίνο κατά των εξαφανίσεων στο Μπαλουχιστάν

Καθιστική διαμαρτυρία στο Λονδίνο κατά των εξαφανίσεων στο Μπαλουχιστάν

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη χορωδία των διαμαρτυριών ενάντια στις υποτιθέμενες αναγκαστικές εξαφανίσεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν, η Salia Marri, ανιψιά του εθνικού ηγέτη των Baloch Baba Khair Bakhsh Marri, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί για πέντε ημέρες καθιστική διαμαρτυρία στο Λονδίνο από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Η Marri, σύζυγος του εθνικιστή των Μπαλόχ, Mir Taj Muhammad Sarparah, ο οποίος φέρεται να είναι μεταξύ αυτών που εξαφανίστηκαν, είπε ότι θα ηγηθεί της καθιστικής διαμαρτυρίας για την ασφαλή απελευθέρωση του συζύγου της και άλλων αγνοουμένων.

Προέτρεψε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους ακτιβιστές κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

«Για την ασφαλή απελευθέρωση του συζύγου μου, όλων των αγνοουμένων, οργανώνω 5ήμερη καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την Downing Street 10 στο Λονδίνο. Αυτή η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2024, όλο το 24ωρο. Προτρέπω όλα τα πολιτικά κόμματα, τους ακτιβιστές των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα μέσα ενημέρωσης, το έθνος των Μπαλόχ και όλες τις άλλες κοινότητες να συμμετάσχουν στην καθιστική διαμαρτυρία μας», δημοσίευσε η Marri από το επίσημο προφίλ της στο X.

Η ανακοίνωση για καθιστική διαμαρτυρία έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων κατά της γενοκτονίας των Μπαλόχ και των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων στην Εθνική Λέσχη Τύπου του Ισλαμαμπάντ.

Η Επιτροπή Baloch Yakjahti-Kech, σε ανάρτησή της στο X, δήλωσε ότι εάν το κράτος αποτύχει να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το αίτημά τους, το ζήτημα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο του λαού των Μπαλόχ.


«Εάν το κράτος αποτύχει να συμμετάσχει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για τα αιτήματα, να επιδείξει σοβαρότητα και να συνεχίσει τη στάση του απέναντι στους διαδηλωτές, όπως παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, τότε μετά από μία εβδομάδα, το κίνημα θα εκφράσει ξεκάθαρη απογοήτευση με όλους τους κρατικούς θεσμούς για τις πολιτικές του κράτους -Χορηγίες δολοφονιών και αποικιακής μεταχείρισης προς το Μπαλουχιστάν. Στη συνέχεια, η απόφαση θα ληφθεί στο λαϊκό δικαστήριο των Μπαλόχ», προειδοποίησε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Εξυπηρετώντας τους ένα τελεσίγραφο, η επιτροπή τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το κράτος πρέπει να ξεκαθαρίσει στον λαό των Μπαλόχ πόσο σοβαροί είναι για την αντιμετώπιση του ζητήματος της γενοκτονίας των Μπαλούχων.


«Πρέπει να αποδειχθεί πρακτικά ότι όλες οι μορφές παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων, των εξωδικαστικών δολοφονιών και των παράνομων ενεργειών, παύουν αμέσως στο Μπαλουχιστάν», δήλωσε περαιτέρω η επιτροπή.

Η επιτροπή πρόσθεσε ότι εάν το κράτος δεν ήταν διατεθειμένο να μεταμορφώσει την αποικιακή του νοοτροπία, μια απόφαση θα λαμβανόταν στα δικαστήρια του λαού Μπαλόχ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube