Ουκρανία , Ρωσία 30 Ιανουαρίου 2024

Καταιγισμός επιθέσεων με drones από Ρωσία και Ουκρανία

Καταιγισμός επιθέσεων με drones από Ρωσία και Ουκρανία

Ρωσία: Κατέρριψε 21 ουκρανικά drones στην Κριμαία

Συγκεκριμένα, έντεκα από τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία, σύμφωνα με το RIA. Η χερσόνησος προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία από την Ουκρανία, κίνηση που καταδικάζουν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του.

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο δήμαρχος της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, ανέφερε μέσω Telegram ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές στην μεγαλύτερη πόλη της χερσονήσου και μείζονα λιμένα, επί δεκαετίες βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικά UAVs καταρρίφθηκαν εξάλλου στις περιφέρειες Τούλα, Καλούγκα, Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Συντρίμμια κατέπεσαν σε κτίριο σε προάστιο στην πόλη Καλούγκα, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε διαπιστώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, κατά τον περιφερειάρχη Βλαντίσλαβ Σάψα.

Η Ουκρανία πολλαπλασίασε τις επιθέσεις με drones και πυραύλους στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Το Κίεβο λέει πως πλήττει στρατιωτικές υποδομές για να μειώσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο —την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», στην δική του ορολογία— που διέταξε το Κρεμλίνο τον Φεβρουάριο του 2022.

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 35 drones και 2 πυραύλους εναντίον υποδομών της

Η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε συνολικά 35 drones μιας κατεύθυνσης και δυο κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας κοντά στη γραμμή του μετώπου και σε άλλες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Το γενικό επιτελείο αεροπορίας ανέφερε μέσω Telegram ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τα 15 από τα ρωσικά drones. Δεν ξεκαθάρισε αν τα υπόλοιπα είκοσι έπληξαν τους στόχους τους. Δεν είναι επίσης σαφές εάν έπληξαν τους στόχους τους δυο πύραυλοι που, κατ’ αυτό, εκτοξεύθηκαν από (σ.σ. σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας) S-300.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube