Weather Icon
Ισραήλ , Ν. Αφρική , ΟΗΕ 12 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: «Κατάφωρα διαστρεβλωμένη ιστορία» η προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο

Ισραήλ: «Κατάφωρα διαστρεβλωμένη ιστορία» η προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ απέρριψε τις κατηγορίες

Το Ισραήλ απέρριψε την Παρασκευή ως «μια κατάφωρα διαστρεβλωμένη ιστορία» τις κατηγορίες που διατύπωσε η Νότια Αφρική στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ ότι η στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα είναι μια «κρατική εκστρατεία γενοκτονίας με στόχο την εξόντωση του παλαιστινιακού πληθυσμού».

Η Νότια Αφρική, η οποία κατέθεσε την αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) τον Δεκέμβριο, ζήτησε από τους δικαστές την Πέμπτη να επιβάλουν έκτακτα μέτρα που θα διατάξουν το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την επίθεση.

Τόνισε δε ότι η αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ – η οποία έχει ερημώσει μεγάλο μέρος του στενού παράκτιου θύλακα και έχει σκοτώσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας – έχει στόχο να επιφέρει «την καταστροφή του πληθυσμού” της Γάζα»

Το Ισραήλ απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες για γενοκτονία ως αβάσιμες και ίπε ότι η Νότια Αφρική ενεργεί ως φερέφωνο της Χαμάς, η οποία επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ και χαρακτηρίζεται ευρέως ως τρομοκρατική ομάδα στη Δύση.

Οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα είναι πράξεις αυτοάμυνας κατά της Χαμάς και «άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας ακροάσεων στο Παγκόσμιο Δικαστήριο.

Ο σύμβουλος, Ταλ Μπέκερ, δήλωσε ότι η ερμηνεία των γεγονότων από τη Νότια Αφρική ήταν «κατάφωρα διαστρεβλωμένη», προσθέτοντας ότι: «Εάν υπήρξαν πράξεις γενοκτονίας, αυτές διαπράχθηκαν εναντίον του Ισραήλ».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube