Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (επίλεκτο σώμα του στρατού) ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση στο «αρχηγείο κατασκοπείας» του Ισραήλ στην αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν. Ανέφεραν επίσης ότι χτύπησαν στόχους  κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Βαλλιστικοί πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν κέντρα κατασκοπείας και συγκεντρώσεις αντιϊρανικών τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή αργά απόψε», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης , κατονομάζοντας την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας της Μοσάντ.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας. «Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τομέων όπου ζουν πολίτες στην Αρμπίλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι», ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), ανακοίνωνε τον θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων και μελών της οικογένειάς του.

Η ανακοίνωση του σώματος

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι το χτύπημα ήρθε ως «απάντηση στις πρόσφατες κακές ενέργειες του Σιωνιστικού καθεστώτος», αναφερόμενοι πιθανόν στο βομβαρδισμό στη Συρία που σκότωσε τον υψηλόβαθμο στρατηγό του σώματος Ραζί Μουσαβί και δύο επιθέσεις στον Λίβανο που άφησαν νεκρούς τον αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι και τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ Γουίσαμ αλ-Ταουίλ. Τόσο ο Αρούρι όσο και ο Ταβίλ είχαν στενούς δεσμούς με το Ιράν.

«Διαβεβαιώνουμε το έθνος μας ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις των Φρουρών θα συνεχιστούν μέχρι την εκδίκηση για τις τελευταίες σταγόνες αίματος μαρτύρων», ανέφερε η ανακοίνωσή τους.

Εκτός από τα χτυπήματα κοντά στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Αρμπίλ, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των «δραστών τρομοκρατικών επιχειρήσεων» στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε μια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρμπίλ στην περιοχή του Κουρδιστάν, δήλωσαν τρεις πηγές, σε μια γειτονιά κοντά στο αμερικανικό προξενείο καθώς και σε κατοικίες πολιτών.

ΗΠΑ: «Ανεύθυνα πλήγματα»

Η διπλωματία των ΗΠΑ «καταδίκασε σθεναρά» την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο ιρακινό Κουρδιστάν, τονίζοντας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως «αντιτίθεται» στα «ανεύθυνα πυραυλικά πλήγματα» στα οποία προχώρησε, καθώς «υπονομεύουν τη σταθερότητα του Ιράκ».

Ναυτεμπορική