Weather Icon
Ιράν , Πακιστάν 17 Ιανουαρίου 2024

Ιράν: Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης δολοφονήθηκε στο Σιστάν-Μπαλουχιστάν

Ιράν: Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης δολοφονήθηκε στο Σιστάν-Μπαλουχιστάν

«Είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και την καταδίωξη των δραστών», τονίζει το IRNA

Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν, που συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. «Είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και την καταδίωξη των δραστών», πρόσθεσε το ιρανικό πρακτορείο.
Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη αφού το Ιράν παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο, γεγονός που θεωρεί ότι συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» της εθνικής κυριαρχίας του.
Το Ιράν εξαπέλυσε χθες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον δύο βάσεων της ένοπλης οργάνωσης «Τζάις αλ Άντλ» («Στρατός της Δικαιοσύνης») στο πακιστανικό τμήμα του Μπαλουχιστάν.
Οι μαχητές της συγκεκριμένης οργάνωσης έχουν κατά καιρούς επιτεθεί σε ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη μεθόριο των δύο χωρών. Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν από αυτά τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube