Αδιευκρίνιστο παραμένει επί του παρόντος αν προκλήθηκαν απώλειες ή ζημιές σε υποδομές από την επίθεση.

Ιράν: Πλήγματα σε κατασκοπευτικό κέντρο της Μοσάντ στο ιρακινό Κουρδιστάν – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (επίλεκτο σώμα του στρατού) ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση στο «αρχηγείο κατασκοπείας» του Ισραήλ στην αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν. Ανέφεραν επίσης ότι χτύπησαν στόχους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Βαλλιστικοί πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν κέντρα κατασκοπείας και συγκεντρώσεις αντιϊρανικών τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή αργά απόψε», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, κατονομάζοντας την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας της Μοσάντ.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας. «Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τομέων όπου ζουν πολίτες στην Αρμπίλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι», ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), ανακοίνωνε τον θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων και μελών της οικογένειάς του.

Ναυτεμπορική