REAL TIME |

ΗΠΑ 26 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ: Συνεργάτες του Τραμπ καλούν το κόμμα των Ρεπουμπλικανών να του δοθεί το χρίσμα

ΗΠΑ: Συνεργάτες του Τραμπ καλούν το κόμμα των Ρεπουμπλικανών να του δοθεί το χρίσμα

Αυξάνονται οι πιέσεις προς τη Νίκι Χέιλι να αποσυρθεί

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα πρόταση να ανακηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις προς τη μοναδική εναπομείνασα αντίπαλό του, τη Νίκι Χέιλι, να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα.

Ο σύμμαχος του Τραμπ, Ντέιβιντ Μπόσι, διένειμε την Πέμπτη στα μέλη της επιτροπής κείμενο το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της στο Λας Βέγκας.

Ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του έχουν ξεκινήσει εκστρατεία πίεσης προς τη Χέιλι, η οποία αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα μετά την ήττα στο Νιου Χάμσαϊρ την Τρίτη. Η άρνησή της να τερματίσει την εκστρατεία της έχει εξοργίσει τον Τραμπ, ο οποίος θέλει να στρέψει την προσοχή του στις προεδρικές εκλογές και στον αντίπαλό του από το κόμμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Η ενδεχόμενη έγκριση τέτοιου ψηφίσματος από την εθνική επιτροπή του κόμματος (RNC) θεωρητικά θα κλιμάκωνε την πίεση στη Χέιλι να βάλει τέλος στη δική της κούρσα. Η εκστρατεία της φάνηκε πάντως μάλλον ασυγκίνητη από το σχέδιο ψηφίσματος του Μπόσι.

«Ποιος νοιάζεται για το τι λέει η RNC; Ας αφήσουμε τα εκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα να αποφασίσουν ποιος πρέπει να είναι ο υποψήφιος του κόμματός μας, όχι ένα σύνολο εγκάθετων της Ουάσινγκτον», ανέφερε η ομάδα της σε ανακοίνωσή της.

Ο Τραμπ θα ήθελε η Χέιλι να έχει αποχωρήσει από την κούρσα πριν από την επόμενη αναμέτρηση τους στην πολιτεία της Χείλι, τη Νότια Καρολίνα, την 24η Φεβρουαρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Τραμπ απείλησε τους χορηγούς της Χέιλι, δηλώνοντας ότι όποιος συνεχίσει να χρηματοδοτεί την εκστρατεία της θα «μπει στη μαύρη λίστα».

Ήδη, δυο υποστηρικτές της αποχώρησαν, αφού όπως εξήγησαν δεν βλέπουν πώς θα μπορούσε να αναδειχθεί νικήτρια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube