Weather Icon
AI , ΗΠΑ 26 Ιανουαρίου 2024

Η OpenAI συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την δημιουργία εργαλείων και υπηρεσιών για τον αμερικανικό στρατό

Η OpenAI συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την δημιουργία εργαλείων και υπηρεσιών για τον αμερικανικό στρατό

Η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το , συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD από το Department of Defense) για την  εργαλείων και υπηρεσιών για τον στρατό. Τα νέα έρχονται λίγες μέρες μετά τις ενημερώσεις που έκανε η εταιρεία στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της για να αφαιρέσει τη ρήτρα που απαγορεύει την τεχνητή νοημοσύνη σε “στρατιωτικές και πολεμικές” εφαρμογές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg (Paywall), η OpenAI συνεργάζεται με το DOD και την Defense Advanced Research  Agency (ή ) για εργαλεία κυβερνοασφάλειας ανοιχτού κώδικα για την κυβέρνηση.

Αυτό είναι το σύμφωνο AI Cyber  (AIxCC) που ανακοινώθηκε από την DARPA στα τέλη του περασμένου έτους.openai featured

Το AIxCC συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που θα συνεργαστούν με την DARPA για να διαθέσουν την  αιχμής και την τεχνογνωσία τους. Η Anthropic, η Google, η Microsoft και η OpenAI θα συνεργαστούν με την DARPA για να αναπτύξουν συστήματα κυβερνοασφάλειας τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την , η OpenAI βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο πιεστικά ζητήματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της αυτοκτονίας των βετεράνων.

Από την άλλη, η Anna Makanju, αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της OpenAI ανέφερε στο Bloomberg ότι η OpenAI εξακολουθεί να έχει την “απαγόρευση χρήσης της τεχνολογίας για την ανάπτυξη όπλων, την καταστροφή περιουσίας ή την πρόκληση βλάβης σε ανθρώπους”.

Το OpenAI πραγματοποίησε αλλαγές πρόσφατα για να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη του δεν θα χρησιμοποιείται για τη διάδοση παραπληροφόρησης και ότι αυτό δεν θα παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Sam Altman, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, δήλωσε: “Οι εκλογές είναι τεράστια υπόθεση. Νομίζω ότι είναι καλό που έχουμε πολύ ”.

Αυτό έρχεται ένα μήνα που το Bing AI της Microsoft κατηγορήθηκε για το ότι έδωσε ψευδείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με κάποιες εκλογές του 2023.

ΠΗΓΗ: iguru.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube