Ινδία , Πολιτισμός 11 Ιανουαρίου 2024

Η Ινδία θα φιλοξενήσει και προεδρεύσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ινδία θα φιλοξενήσει και προεδρεύσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συνέρχεται μια φορά το χρόνο και περιλαμβάνει εκπροσώπους από 21 κράτη μέλη.

Η Ινδία είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και να φιλοξενήσει την 46η σύνοδό της στο Νέο Δελχί από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου 2024, σηματοδοτώντας μια ιστορική περίσταση για τη χώρα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Vishal V Sharma, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ινδίας στην UNESCO, στις 9 Ιανουαρίου.

Επιβεβαιώνοντας τις λεπτομέρειες, η επίσημη δήλωση της UNESCO ανέφερε: «Στη 19η έκτακτη σύνοδό της (UNESCO, 2023), η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς αποφάσισε ότι η 46η σύνοδός της θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία».

Η απόφαση ακολουθεί πρόταση των αρχών του Κράτους Μέρους της Ινδίας και ελήφθη σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO.

«Μετά από πρόταση των αρχών του Κράτους Μέρους της Ινδίας και σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO, η 46η σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου 2024 στο Νέο Δελχί της Ινδία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), ένας εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένος στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της εθνικής ασφάλειας μέσω της διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση, τις τέχνες, την επιστήμη και τον πολιτισμό, καλωσόρισε τη φιλοξενία από την Ινδία αυτής της διάσημης εκδήλωσης.

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συνέρχεται μια φορά το χρόνο και περιλαμβάνει εκπροσώπους από 21 κράτη μέλη. Αυτή η επιτροπή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια αναγνώριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, συμβάλλοντας στον περίφημο κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube