Weather Icon

Η φωνή της Αρμενίας: Ήρθε ώρα για το Αζερμπαϊτζάν να λογοδοτήσει

Η φωνή της Αρμενίας: Ήρθε ώρα για το Αζερμπαϊτζάν να λογοδοτήσει

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας
Ενημέρωση στις 22 Ιανουαρίου 2024


To ρεπορτάζ

Αμερικανοί βουλευτές απαιτούν να εγγυηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και να αντιμετωπιστούν οι ανοιχτές απειλές του Αλίγιεφ

Οι συμπρόεδροι της Επιτροπής Αρμενικών Θεμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου καταδικάζουν την επικίνδυνη ρητορική του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο οποίος προβάλλει εδαφικές απαιτήσεις από την Αρμενία και αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Αρμενία. Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός βουλευτής Φρανκ Παλόουν.

Οι συμπρόεδροι τόνισαν ότι έχει έρθει η ώρα να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν για τις ενέργειές του κατά των Αρμενίων στον Νότιο Καύκασο.

“Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Αλίεφ, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής του να αποσύρει τα στρατεύματα από το αρμενικό έδαφος, ακολουθούν το ίδιο σχήμα που χρησιμοποίησε κατά την προετοιμασία της εθνοκάθαρσης πάνω από 100.000 Αρμενίων στο Αρτσάχ το περασμένο φθινόπωρο.

Κάνει εχθρικές δηλώσεις, χρησιμοποιεί αυτές τις ομιλίες για να δικαιολογήσει την περαιτέρω κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεών του και στη συνέχεια αναλαμβάνει επιθετική δράση επειδή πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Η διεθνής κοινότητα δυστυχώς τον έχει δικαιώσει με την αδράνειά της τα τελευταία χρόνια.

Είναι καιρός να καταστήσει το καθεστώς του υπεύθυνο για την πολεμική ρητορική και τις ενέργειες που έχει αναλάβει εναντίον των Αρμενίων στον Νότιο Καύκασο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περιφερειακοί μας εταίροι πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα διπλωματικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, για να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και να αντιμετωπίσουν τις απροκάλυπτες απειλές του Αλίεφ.

Καλούμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τους διεθνείς εταίρους μας να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Αρμενίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube