Weather Icon

Η διζωνική οδηγεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η διζωνική οδηγεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Του Δάνου Σουκιούρογλου*

Κύριε Πρόεδρε,

«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα»! «Αμαρτίαι ηγετών παιδεύουσι λαούς»! Και το ελληνικό Έθνος πλήρωσε και πληρώνει, και με τα μυαλά που οι σημερινές ηγεσίες ακολούθησαν και ακολουθούν, και δυστυχώς και εσάς μη εξαιρουμένου, πολύ φοβούμαι ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε!

Με μεγάλη απογοήτευση διάβασα τις «νουθεσίες» προς τους Υπουργούς σας και νέα μέλη της Κυβέρνησής σας «…να κλείσουν τ’ αφτιά τους στην αβασάνιστη κριτική και στις πάσης φύσεως σειρήνες…»! «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να αποφύγεις την κριτική: να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα και να μην είσαι τίποτα!» (Αριστοτέλης).

Η κριτική, κύριε Πρόεδρε, πρέπει πάντοτε να είναι ευπρόσδεκτη. Αυτή είναι η πυξίδα που μας πληροφορεί για το αποτέλεσμα των πράξεών μας και πρέπει να μας καθοδηγεί. Τώρα καταλαβαίνω τη δική σας επιμονή στη ΜΗ αλλαγή πορείας στο εθνικό μας ζήτημα, και το ότι αγνοείτε όλες τις κριτικές επί του θέματος, ακόμη και της πρόσφατης νουθεσίας του Μακαριοτάτου. Έχετε κλειστά τ’ αφτιά σας! Ανοίξτε τα! Θα σας βοηθήσει στη σωστή διακυβέρνηση της πατρίδας μας που σας εμπιστεύτηκε ο κυπριακός λαός και να πετύχετε ένα αίσιο και δίκαιο αποτέλεσμα του εθνικού μας ζητήματος, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Συνεχίζετε τα ΜΟΕ και τις παρακλήσεις για συνομιλίες. Μέχρι πρόσφατα ακόμη, κάνατε δηλώσεις στον κ. Κόλιν Στιούαρτ «… ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν είναι επιλογή». Και η ΔΔΟ, ΑΝ την δεχτούν οι Τούρκοι (την έχουν ήδη απορρίψει), δεν είναι παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία; Τόση αφέλεια, κύριε Πρόεδρε!

Είναι καιρός να αφήσουμε τα ΜΟΕ προς τους Τούρκους. Αρκετές παραχωρήσεις κάναμε. Να ξεχάσουμε τη ΔΔΟ, που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το σχέδιο ΑΝΑΝ, που το απέρριψε το 76% του νόμιμου κυπριακού πληθυσμού και όλες τις ευγένειες και απλοχεριές προς τους Τούρκους. Πενήντα χρόνια συνομιλιών, ΜΟΕ κλπ. κλπ. αυτά κάναμε και δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Τώρα θα αποφέρουν;

Οι Τούρκοι έχουν δηλώσει καθαρά τα σχέδιά τους. Και για την Κύπρο, και για το Αιγαίο και για την Θράκη! Το έχουν ονομάσει «Γαλάζια Πατρίδα». Μέχρι προχθές ακόμα ο σουλτάνος αυτά έλεγε. ΤΙ άλλο περιμένετε για να πεισθείτε ότι αυτά είναι ο απώτερος σκοπός τους; Να τα πραγματοποιήσουν; Με τις συνομιλίες, τις παρακλήσεις και τα ΜΟΕ εκεί θα καταλήξουμε. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά, διότι δεν θα υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία. Θυμάστε; Η πρώτη πράξη της ΔΔΟ είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας! Αν όντως αυτό επιθυμείτε, τότε είστε σε καλό δρόμο. Δεν θα ήθελα, όμως, να το πιστεύω. Τότε, ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΡΕΙΑ. Να ξεκινήσουμε από μερικά απλά θέματα:

– Κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Η αποδοχή της χρήσεώς των δεν είναι άμεση αναγνώριση αυτού που εμείς αποκαλούμε ψευδοκράτος αφού δεχόμαστε έλεγχο από την Αστυνομία και τελωνεία της «ΤΔΒΚ»;

– Να απαιτήσετε από τον εγκάθετο της Τουρκίας να δείξουν και εκείνοι τη δική τους καλή θέληση και να καταστρέψουν τις σημαίες στον Πενταδάκτυλο.

– Να ακυρώσετε τα διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλους τους Τ/κ. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υπήκοοι της ΚΔ να ξανακάνουν αίτηση. Επιπλέον, αν θέλουν να έλθουν στην ελεύθερη Κύπρο να ζήσουν και να εργαστούν. Ας κάνουμε και εμείς λίγο «Διαίρει και Βασίλευε». Πιθανόν να εμποδιστούν από το κατοχικό καθεστώς, αλλά με την προστασία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπορούν να το πετύχουν. Και αν εμποδιστούν, έχουμε ακόμα ένα θέμα για αρνητική παρουσίαση της Τουρκίας και του καθεστώτος.

– Να ξεκινήσει παγκόσμια ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση στην κατεχόμενη εδώ και πενήντα χρόνια πατρίδα μας. Ενημέρωση για τη δημογραφική αλλαγή, το κτίσιμο όλο και περισσότερων τζαμιών στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο εγκάθετος δήλωσε προχθές ότι υπάρχουν περισσότερα από 200 καινούργια τζαμιά που κτίστηκαν μετά την εισβολή και ότι θα κτιστούν και άλλα!

– Να καταγγελθούν οι καταστροφές και βεβηλώσεις των εκκλησιών μας, των νεκροταφείων μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

– Να γίνουν ολοσέλιδες ανακοινώσεις εκ μέρους της ΚΔ σε ευρωπαϊκά και άλλων χωρών έντυπα, ότι η αγορά γης στα κατεχόμενα είναι παράνομη και ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις για όσους αγοράζουν κλεμμένες περιουσίες, χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα παραδείγματα δικαστικών αποφάσεων σε θέματα σφετερισμού κυπριακών περιουσιών. Υπάρχουν αρκετά και με τη συμπαράσταση της κυβερνήσεως μπορούν να υπάρξουν πάρα πολλά άλλα.

– Να ενισχυθεί η άμυνα.

Αυτά για ξεκίνημα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άπειρα άλλα θέματα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε παγκόσμια αρνητική εικόνα για την Τουρκία. Να εκτεθεί η Τουρκία διεθνώς τι είναι στην πραγματικότητα και να σταματήσει να παριστάνει τον ειρηνοποιό εξυπηρετώντας τα δικά της συμφέροντα (Ουκρανικό και τώρα Γάζα).

Επίσης, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να υπάρξει μια δυναμική ομιλία εκ μέρους σας από του βήματος του ΟΗΕ. Ένα εξαιρετικό πρότυπο υπάρχει στο ‘‘Παράρτημα’’ του βιβλίου του κυρίου Χατζηκωστή ‘‘7 Προεδρικά Πορτραίτα’’, υπό τον τίτλο «Πριν την… αγχόνη» (σελίδα 391). Έχετε την τόλμη και το θάρρος να το κάνετε;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

*Μόνιμος κάτοικος Μελβούρνης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube