Weather Icon

Γιώργος Αϋφαντής: Νομικά ορθός ο Συρίγος! Περισσότερο μας προστατεύει το Τίμιο Ξύλο από τη Λωζάνη

Γιώργος Αϋφαντής: Νομικά ορθός ο Συρίγος! Περισσότερο μας προστατεύει το Τίμιο Ξύλο από τη Λωζάνη

Ο πρέσβης ε.τ Γ. Αϋφαντής , τόνισε ότι την ώρα που σε Παγκόσμια κλίμακα κλιμακώνεται η ανάφλεξη σε διάφορα κέντρα αντιπαράθεσης, όπως έναντι του Ιράν, από την Ουκρανία μέχρι την Λωρίδα της Γάζας και έως την Ερυθρά Θάλασσα, οι ΗΠΑ με τις εντολές τους οδηγούν την Ελλάδα ως ” διαρκώς πρόθυμο” και απροϋπόθετα σε βαθύτερη εμπλοκή σε όλους τους σχεδιασμούς τους.

Όμως όπως λέει, στην Ελλάδα όλο το σύστημα “τυρβάζει για το θηρίο” , όπου ως “θηρίο” εμφανίζονται οι άστοχες πολιτικά και μόνο, δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου . Οι δηλώσεις του και στην χρονική συγκυρία και ως προς την εργαλειοποίηση τους , είναι ένα βαθύτατο πολιτικό λάθος του κ. Συρίγου, από επιστημονικής και νομικής άποψης είναι όμως ορθότατες . Το μεν καθεστώς άμυνας των νησιών δεν καλύπτεται από την Συνθήκη της Λωζάνης,αλλά από το διεθνές δίκαιο, την Συνθήκη του Μοντρέ και τον ΟΗΕ, ενώ το απαραβίαστο των συνόρων νομικά και από άποψη διεθνούς δικαίου καλύπτεται από την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, το 1975 , όπου το απαραβίαστο των συνόρων μεταξύ άλλων χωρών έχουν υπογράψει και η Ελλάδα και η Τουρκία. Όμως το κρίσιμο δεν είναι οι Συνθήκες και οι Συμφωνίες, αλλά το τι κάνει κάθε χώρα για υπερασπιστεί την κρατική της υπόσταση και η Ελλάδα παρά τις Συνθήκες, δεν υπερασπίζεται στοιχειωδώς κανάνε από τα παράγραπτα δικαιώματα της , κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το απαράδεκτο πολιτικά όμως των δηλώσεων Συρίγου, έδωσε την ευκαιρία να του επιτεθεί όλο το πολιτικό και μηντιακό σύστημα, αλλά και οι ελίτ, που πράττουν προωθώντας την κατευναστική και φοβική τους ατζέντα, τα ακριβώς αντίθετα και μάλιστα σε συντονισμό με την Τουρκική ηγεσία, υπό των πίεση των ΗΠΑ , για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών , με εργαλειοποίηση ακόμη και της Συνθήκης της Λωζάνης στο όνομα των υποχωρήσεων έναντι της Τουρκίας. Το πολιτικό ολίσθημα Συρίγου, λέει ο Γ. Αϋφαντής, μονοπωλεί το μηντιακό περιβάλλον ή τις πολιτικές αιχμές , από την αντιπολίτευση αλλά και το εσωτερικό της ΝΔ, όλους αυτούς δηλαδή, που κάνουν στην πράξη ότι μπορούν για να εμπλέξουν την χώρα ακόμη πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ από την Ουκρανία και το Ιράν, μέχρι την Μέση Ανατολή και την Ερυθρά θάλασσα και φυσικά τα “δώρα” στην Τουρκία για την παραμονή της με ένα τρόπο στο δυτικό στρατόπεδο. Ακόμη και το τριήμερο Κασσελάκη στις Σπέτσες γίνεται μείζον θέμα, εν αντιθέσει με την ιδιωτική συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α. Μπλίνκεν, που θα μετατραπεί σε συνάντηση εργασίας με όλα τα πρόσωπα που ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί στην εξωτερική πολιτική προσωπικού χαρακτήρα, ενώπιον του αμερικανού ΥΠΕΞ, που έρχεται όπως λέει, για να δώσει οδηγίες για όλα τα θέματα από Ουκρανία και Μέση Ανατολή και φυσικά τα Ελληνοτουρκικά, προς εφαρμογή από το πολιτικό προσωπικό και την διοίκηση της χώρας.

Ο κ. Αϋφαντής, αναλύει όλα τα μεγάλα γεωπολιτικά πεδία και χαρακτηρίζει τον ρόλο της σημερινής Ε. Ε. και του πολιτικού της προσωπικού ότι βρίσκεται σε πορεία διάλυσης και υποτακτικού στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει και να επανατοποθετηθεί στη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube