Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 8 Ιανουαρίου 2024

Γάζα: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού – Αναφέρει επιτυχίες στην Κεντρική Γάζα

Γάζα: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού – Αναφέρει επιτυχίες στην Κεντρική Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι εξουδετέρωσε δέκα τρομοκράτες και βρήκε αποθήκη όπλων και σήραγγα της Χαμάς

Τουλάχιστον δέκα τρομοκράτες εντοπίσθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF), κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ βομβαρδίστηκε μεταξύ άλλων αποθήκη όπλων και εντοπίστηκε υπόγεια σήραγγα, ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF.

Οι IDF κάνουν λόγο για εντατικές μάχες στη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία να πραγματοποιεί πλήγματα σε περίπου 30 «σημαντικούς» στόχους της Χαμάς στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι στόχοι περιελάμβαναν υπόγειες εγκαταστάσεις, αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση.

«Τα πλήγματα αυτά βοηθούν τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να συνεχίσουν τη μάχη», αναφέρουν οι Ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις IDF, μονάδα καταδρομών εντόπισε μια ομάδα από περισσότερους από 10 πράκτορες της Χαμάς σε ένα σημείο εκτόξευσης πυραύλων στη Χαν Γιουνίς, κατά των οποίων κατηύθυνε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Επίσης στη Χαν Γιουνίς, αλεξιπτωτιστές του Ισραηλινού Στρατού εντόπισαν έναν πράκτορα της Χαμάς να βγαίνει από ένα κτίριο, ο οποίος αργότερα εξουδετερώθηκε.

Στην ίδια περιοχή, η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών εντόπισε ακόμα έναν πράκτορα της Χαμάς. Εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, αναφέρουν οι IDF. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε στο κτίριο και άλλος ένας πράκτορας, ο οποίος σκοτώθηκε από τα στρατεύματα, προσθέτουν.

Σε άλλο σημείο της Γάζας, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για το άνοιγμα δρόμων, οι IDF αναφέρουν ότι τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Κφιρ εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν πράκτορες της Χαμάς, το οποίο περιείχε όπλα.

Εξ άλλου, στην κεντρική Γάζα, εντοπίστηκε φρεάτιο σήραγγας, με τις IDF να αναφέρουν ότι στο εσωτερικό της βρέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους χιλιάδων δολαρίων και όπλα.

Κατά τα λοιπά, επίσης στην κεντρική Γάζα, τα στρατεύματα Γκολάνι κατεύθυναν μια αεροπορική επιδρομή σε μια αποθήκη όπλων της Χαμάς, όπου η τρομοκρατική οργάνωση αποθήκευε ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: Times of Israel, Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube