Weather Icon

Φανούλα Αργυρού στη Σημερινή: Οι σειρήνες του Χριστοδουλίδη και οι χήνες του Σερ Ντέιβιντ Χάνει!

Φανούλα Αργυρού στη Σημερινή: Οι σειρήνες του Χριστοδουλίδη και οι χήνες του Σερ Ντέιβιντ Χάνει!

Στις 7 Ιανουαρίου 2024 η «Σημερινή» με δύο λόγια χαρακτήρισε τις μέρες και νύχτες του Προέδρου Χριστοδουλίδη  μέχρι σήμερα ως « Παραδοχή αποτυχίας».

Η απερίσκεπτη το ελάχιστον,  όμως,  επίθεση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη εναντίον των δημοσιογράφων που του εξασκούν καθηκόντως κριτική σε μια δημοκρατία,  για όσα έκανε ή δεν έκανε στους δέκα μήνες της προεδρίας του,  αποτελεί αντιδημοκρατική, απελπιστική αντίδραση για να καλύψει την αποτυχία του. Όταν κάλεσε τους νέους υπουργούς του « κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες, αυτό κάνω  και εγώ, πάσης φύσεως σειρήνες», εννοώντας όσους του κάνουν κριτική,  πρωτίστως βεβαίως τους δημοσιογράφους.

«Βλέπε άρθρα Γ. Καλλινίκου στο «Φιλελεύθερος»11.1.24 «Άκου ξεκάθαρα Πρόεδρε, έρμαιο των Σειρήνων ο γυμνός βασιλιάς!» και Α. Μιχαηλίδη «Φιλελεύθερος» «Σαγηνευτικές Σειρήνες στο Προεδρικό».

Αλλά ταυτόχρονα η επίθεση/πρόκληση Χριστοδουλίδη θύμισε κάποιον άλλον που αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο,  σε μια άλλη περίπτωση. Ο οποίος τα έριξε πάνω σε δημοσιογράφους όταν απέτυχε το σχέδιό του ονόματι «Σχέδιο Ανάν» να γίνει δεκτό από το λαό στις 24.4.2004.  Τον συγγραφέα του,  Βρετανό λόρδο Σερ Ντέιβιντ Χάνει. O οποίος δεν χώνεψε την αποτυχία του, και έγραψε  σε βιβλίο του το 2005 για «διεφθαρμένους δημοσιογράφους» ως τους αίτιους!

Δηλαδή εκείνα τα ΜΜΕ στην Κύπρο που ενημέρωναν σωστά το λαό και πάλεψαν για να απορριφθεί το βρετανικό απαρτχάιντ σχέδιό του,  που τόσο κουράστηκε να το ετοιμάσει επί  σειρά ετών…Κατηγόρησε ως αίτιους τους δημοσιογράφους ιδιαίτερα του «νότου» (ΚΔ) ως «κοπάδι από θορυβώδεις χήνες» («gaggle»).

Βλέπε άρθρο Φ.Α. « Οι ‘χήνες΄ του λόρδου Hannay και τα ‘corrupt media’» 4.8.2017.

Σήμερα, οι σειρήνες Χριστοδουλίδη αντάμωσαν τις χήνες του Σερ Ντέιβιντ Χάνει…Κρίμα όμως, γιατί ο μεν είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ ο άλλος αλλοδαπός! Και πρέπει ο πρώτος να αναλογίζεται και να μην ξεχνά κάθε μέρα που περνά την συγκυρία που τον βοήθησε να εκλεγεί στο Προεδρικό. Ότι η πλειοψηφία του λαού δεν ήθελε Αβέρωφ/Μαυρόγιαννη και ο ίδιος ήταν η διέξοδος…τα υπόλοιπα είναι για κουβέντες…

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube