Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε τις πρώτες πρωινλες ώρες πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Ο πύραυλος καταρρίφθηκε κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης.

«Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και είχε στόχο το USS Laboon —αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ— στον νότιο τομέα της Ερυθράς Θάλασσας», ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, οι Χούθι κατήγγειλαν ότι είχαν εντοπιστεί αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν κοντά στον εναέριο χώρο της Υεμένης και στις παράκτιες περιοχές.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Χούθι επιτίθενται στα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή σε μια εκστρατεία υποστήριξης των Παλαιστινίων που βρίσκονται υπό πολιορκία από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εκτόξευση έρχεται λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές και βρετανικές επιδρομές εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των φιλοϊρανών ανταρτών που προειδοποίησαν για ισχυρή απάντηση, γεγονός πιυ εντείνει τις ανησυχίες για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή πέρα ​​από τη Γάζα.

Ναυτεμπορική