«Συκοφαντίες κατά της “ειρηνευτικής επιχείρησης” – Θα επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά», λένε τουρκικά δημοσιεύματα.

Σε άρθρο της η Kibristurk με τίτλο «Η σειρά Αμμόχωστος που άρχισε στο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό συγκεντρώνει αντιδράσεις στην Τουρκία», κάνει λόγο για ελληνοκυπριακή προπαγάνδα και συκοφαντίες!

Ενόχλησε τα τουρκικά ΜΜΕ η τηλεοπτική σειρά «Famagusta», που προβάλλεται στo MEGA με μεγάλη επιτυχία.

Σε άρθρο της η Kibristurk με τίτλο «Η σειρά Αμμόχωστος που άρχισε στο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό συγκεντρώνει αντιδράσεις στην Τουρκία», κάνει λόγο για ελληνοκυπριακή προπαγάνδα και συκοφαντίες!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η σειρά «Famagusta» περιέχει συκοφαντίες κατά της «ειρηνευτικής επιχείρησης» της Τουρκίας στην Κύπρο, όπως χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της ιστορίας καθώς συκοφαντούνται οι Τούρκοι στρατιώτες!

«Δεν υπήρξαν, όπως ισχυρίζονται, σφαγές Ελληνοκυπρίων από τον τουρκικό στρατό.» γράφει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η εφημερίδα, υποστηρίζει ότι η σειρά «Famagusta» θα επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά, και ότι προβάλλεται σε μια χρονική περίοδο που βελτιώνονται οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας.

www.kibristurk.com

«Η σειρά “Famagusta” είναι μονόπλευρη και παραποιημένη»

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα haberkibris.com, υποστηρίζει ότι η σειρά Famagusta είναι ένα προπαγανδιστικό έργο που ετοιμάστηκε για την 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο του 1974, η οποία χαρακτηρίστηκε «κατοχική» από τους Ελληνοκύπριους.

Μάλιστα η εφημερίδα εξηγεί ότι η ιστορία που αφηγείται η σειρά είναι «μονόπλευρη και παραποιημένη» και συκοφαντεί τους τούρκους στρατιώτες.