Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο «τρομοκράτες», αφού ισραηλινές δυνάμεις κυνήγησαν ένα αυτοκίνητο που πέρασε χωρίς να σταματήσει από σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη της Χεβρώνας.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν σε επεισόδια.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού σε επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Ιεριχώ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αυτό το περιστατικό.

Το υπουργείο της Παλαιστινιακής Αρχής γνωστοποίησε επίσης τον θάνατο δύο εφήβων που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς κοντά στη Ραμάλα. Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι «εξουδετέρωσε δύο επιτιθέμενους» που πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατιωτική βάση κοντά στη Ραμάλα.

Χαμάς: Άγνωστη η τύχη πολλών ομήρων στη Γάζα

Άγνωστη είναι σύμφωνα με τη Χαμάς η τύχη πολλών από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε την Κυριακή ότι πολλοί από τους ομήρους στη Γάζα «πιθανώς σκοτώθηκαν πρόσφατα», μεταθέτοντας στο Ισραήλ την «πλήρη ευθύνη» για την μοίρα τους.

Ισραήλ: 2 νεκροί από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με Λίβανο

Δύο άνθρωποι –μία μητέρα και ο γιος της- έχασαν τη ζωή τους από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που είχαν διεισδύσει από τον Λίβανο. Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG) και πως δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια οργάνωση ανήκαν.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «θέσεις της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Ναυτεμπορική με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP