REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη 25 Ιανουαρίου 2024

Bloomberg: Κάθε μήνα μπαίνουν στα ταμεία της Χαμάς 8 -12 εκατ. δολάρια από δωρεές

Bloomberg: Κάθε μήνα μπαίνουν στα ταμεία της Χαμάς 8 -12 εκατ. δολάρια από δωρεές

Οι δωρεές γίνονται διαδικτυακά

Αυτό ισοδυναμεί με πολλαπλάσια αύξηση της διαδικτυακής χρηματοδότησης σε σύγκριση με αυτή που λάμβανε η οργάνωση πριν από την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους του Εθνικού Γραφείου του Ισραήλ για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η Ουάσινγκτον πιστεύει επίσης ότι η Χαμάς λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση από σάιτ με διαδικτυακές δωρεές και είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το Ισραήλ να βάλει ένα τέλος σε αυτό, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όλοι οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η παρακολούθηση και η ποσοτικοποίηση της συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς είναι δύσκολη, επειδή η οργάνωση έχει πολυετή εμπειρία στο να παρακάμπτει τις οικονομικές κυρώσεις και άλλα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να πνίξουν ή να περιορίσουν την πρόσβασή της σε χρήματα.

«Οικονομική Τζιχάντ»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει μια απότομη αύξηση των νόμιμων και παράνομων φιλανθρωπικών δωρεών προς τους Παλαιστίνιους μετά τις εχθροπραξίες στη Γάζα», δήλωσε ο Matthew Levitt, συνεργάτης του Ινστιτούτου Πολιτικής για την Εγγύς Ανατολή της Ουάσιγκτον, ο οποίος έχει περάσει χρόνια καλύπτοντας ομάδες όπως η Χαμάς, μεταξύ άλλων και ενώ εργαζόταν στο παρελθόν στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, παρά την τεράστια σημασία του και την ανάγκη της Γάζας για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να λάβει», δήλωσε τον Ιανουάριο ο Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς. «Πρόκειται για οικονομικό τζιχάντ».

Αναδημοσίευση από το liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube