Weather Icon
Ισραήλ , Ν. Αφρική 12 Ιανουαρίου 2024

Αντίδραση Νετανιάχου στις κατηγορίες της Ν. Αφρικής: “Μεγάλη υποκρισία η υποστήριξη της Χαμάς”

Αντίδραση Νετανιάχου στις κατηγορίες της Ν. Αφρικής: “Μεγάλη υποκρισία η υποστήριξη της Χαμάς”

Η Ν. Αφρική εκπροσωπεί τέρατα – H υποκρισία φωνάζει από μακριά

«Μια τρομοκρατική οργάνωση διαπράττει το χειρότερο έγκλημα κατά του εβραϊκού λαού μετά το Ολοκαύτωμα και τώρα έρχεται κάποιος να την υπερασπιστεί στο όνομα του Ολοκαυτώματος», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του. «Τι chutzpah (σ.σ. Θράσος)!».

«Η υποκρισία της Νότιας Αφρικής φωνάζει από τον ουρανό», προσθέτει. «Πού ήσασταν Νότια Αφρική όταν εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους στη Συρία και την Υεμένη, και από ποιους; Από τους εταίρους της Χαμάς».

Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να μάχεται τους τρομοκράτες… μέχρι την ολοκληρωτική νίκη. Θα συνεχίσουμε να απορρίπτουμε τα ψέματα, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το δίκαιο δικαίωμά μας να αμυνθούμε και να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

Γιατί κατηγορεί η Ν. Αφρική το Ισραήλ

Το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο κατηγορείται από τη Νότια Αφρική ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα κατά τη διάρκεια τoυ πολέμου κατά της Χαμάς, στο πλαίσιο μιας «σκόπιμης προσπάθειας καταστροφής της ζωής στην περιοχή», όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Μια οκταμελής νοτιοαφρικανική νομική ομάδα ισχυρίστηκε ότι οι εκτεταμένοι θάνατοι Παλαιστινίων αμάχων και η αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στη Γάζα σε τρόφιμα, νερό και ιατρική περίθαλψη, σε συνδυασμό με ορισμένα άκρως εμπρηστικά σχόλια ανώτερων υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησης, σήμαιναν ότι το Ισραήλ διεξάγει μια εκστρατεία γενοκτονίας στον παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα.

Κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι επιβάλλει συνθήκες στη Γάζα «που έχουν υπολογιστεί για να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή του λαού» και κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι «εξοντώνει» τους Παλαιστίνιους.

Οι κατηγορίες της Ν. Αφρικής

Υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματα των κατοίκων της Γάζας βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία αντιμετωπίζουν “επείγουσα και ανεπανόρθωτη βλάβη”, η νοτιοαφρικανική αντιπροσωπεία κάλεσε τους 17 δικαστές της επιτροπής του ΔΔ που εκδικάζει την υπόθεση να εκδώσουν προσωρινές διαταγές που θα απαιτούν από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση, σημειώνοντας ότι σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο της υπόθεσης το δικαστήριο πρέπει μόνο να διαπιστώσει ότι υπάρχει «αληθοφάνεια» στις κατηγορίες για γενοκτονία, προκειμένου να λάβει τέτοια μέτρα.

Τι απαντά το Ισραήλ

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τους νοτιοαφρικανικούς ισχυρισμούς ψευδείς, αβάσιμους και ως «μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις υποκρισίας στην ιστορία». Σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στο δικαστήριο απέτυχαν να αναγνωρίσουν την ευρέως διαδεδομένη πρακτική της Χαμάς να ενσωματώνει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους μαχητές της σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Υπογράμμισαν δε ότι η Νότια Αφρική «λειτούργησε ως ο νομικός βραχίονας» της Χαμάς και ότι οι ισχυρισμοί «διαστρέβλωσαν εντελώς την πραγματικότητα στη Γάζα μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και αγνόησαν εντελώς το γεγονός ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν στο Ισραήλ, δολοφόνησαν, εκτέλεσαν, σφαγίασαν, βίασαν και απήγαγαν Ισραηλινούς πολίτες, απλώς και μόνο επειδή ήταν Ισραηλινοί, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν γενοκτονία».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube