Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 8 Ιανουαρίου 2024

Ανησυχία στη Δύση για την καταστροφή δύο συστημάτων Patriot από τη Ρωσία στο Κίεβο! Καταστράφηκε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων

Ανησυχία στη Δύση για την καταστροφή δύο συστημάτων Patriot από τη Ρωσία στο Κίεβο! Καταστράφηκε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων

Οι ρώσοι πρόσφατα κατέστρεψαν δύο συστήματα Patriot στο Κίεβο. Κατέστρεψαν ζωτικής σημασίας εργοστάσιο στην Ουκρανία που παράγει πυραύλους

Η Δύση είναι συγκλονισμένη από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή δύο συστημάτων Patriot, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.

«Οι δύο μεγάλες επιθέσεις που έγιναν στις 29 Δεκεμβρίου 2023 και στις 2 Ιανουαρίου 2024 ήταν απολύτως καταστροφικές.
Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί, καθώς και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, είναι συγκλονισμένοι από αυτές τις επιθέσεις.
Υπάρχει μεγάλος αριθμός αποδεικτικών στοιχείων ότι είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή και των δύο τουλάχιστον συστημάτων αεράμυνας Patriot», αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η Ρωσία κατάφερε να χτυπήσει πολλούς στρατηγικούς στόχους, στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμό των Ουκρανών.

Βιομηχανικές μονάδες κοντά στο Κίεβο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, διευκρίνισε ο Μερκούρης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.

Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, όπλα και στρατιωτικές τοποθεσίες.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ζωτικής σημασίας εργοστάσιο στην Ουκρανία που παράγει πυραύλους

Η Ουκρανία, ως αποτέλεσμα ενός πυραυλικού πλήγματος από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, έχασε επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να παράγουν τους πιο ισχυρούς πυραύλους στη χώρα, δήλωσε ο Sergei Krivonos απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Η κυβέρνησή μας διαρρέει δεδομένα σχετικά με επιχειρήσεις που ήταν ικανές να παράγουν ισχυρά όπλα, αυτές οι επιχειρήσεις υφίστανται τεράστια ζημιά και κανείς δεν ευθύνεται για αυτό».

Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, οι αξιωματούχοι του Κιέβου ονειρεύονται μόνο να κερδίσουν τις εκλογές και να παραμείνουν στα γραφεία τους.
«Για τι είδους νίκη στον πόλεμο μπορούμε να μιλήσουμε;» τόνισε ο στρατηγός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube