REAL TIME |

Το στράβωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σολτς

Το στράβωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σολτς

Το τηλεοπτικό πλάνο από χθες έχει παίξει, αλλά είναι εμφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα δεν είχαν μια ευχάριστη σύντομη συζήτηση πηγαίνοντας για την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου στις Βρυξέλλες. Ειδικά ο Ράμα εμφανίστηκε άκρως ενοχλημένος από το γεγονός ότι το ενταξιακό της Αλβανίας δεν προχωρά, αλλά η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν ότι η ορκωμοσία Μπελέρη είναι θέμα του κράτους δικαίου και άρα ευρωπαϊκό ζήτημα, με βάση τους κανόνες της Ένωσης.

Με άλλα λόγια, όχι ένα διμερές ζήτημα, ένα καπρίτσιο της Ελλάδας. Πρέπει να πω επίσης ότι στο Μαξίμου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η αναφορά του Σολτς στα των Δυτικών Βαλκανίων και το… τυχαίο παράδειγμα με την Αλβανία, της οποίας η ένταξη, αν δεν προχωρήσει, θα πάει πίσω όλη η πρόοδος που έχει κάνει.

Όπως έλεγε πηγή (του Μ.Μ.) ο Γερμανός Καγκελάριος τους “ξένισε” αρκετά και μάλιστα ενόχλησε η αναφορά του στα περί “μεγάλης εικόνας” που πρέπει να δουν όλοι. “Η μεγάλη εικόνα είναι η παραβίαση του κράτους δικαίου και αυτό αφορά τις θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου”, μου έλεγε αρμόδια κυβερνητική πηγή, που παρακολουθεί το θέμα στενά.

ΠΗΓΗ: Dark room / newmoney.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube