Weather Icon

Τί δουλειά είχε ο Δήμαρχος Αρριανών με τον γιο του Ερντογάν στο Κόσοβο;

Τί δουλειά είχε ο Δήμαρχος Αρριανών με τον γιο του Ερντογάν στο Κόσοβο;

Ο Νετζμεντίν Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί για πρώτη φορά επίσκεψη στο (κατεχόμενο) Κοσσυφοπέδιο, όπου χθες 27/12/2023 “βραβεύθηκε” από ιδιωτικό κολλέγιο [Univerzum koledž -UNI]που συνεργάζεται και με τουρκικό “πανεπιστήμιο” [Πανεπιστήμιο Kirikale] στην (κατεχόμενη) Πριζρένη.

Στην (κατεχόμενη) Πριζρένη της βιαίως αποσχισθείσης σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου, βρέθηκε οικογενειακώς και ο Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν όπου και συναντήθηκε με τον υιό Ερντογάν και φωτογραφήθηκε σε κτίρια τουρκικού ενδιαφέροντος.

Καλό θα ήταν ο καταγόμενος από την Φιλλύρα Δήμαρχος Αρριανών να διαβάσει την ιστορία του Κοσσυφοπεδίου , να εντρυφήσει στο ιστορικό πλαίσιο της Λίγκας της Πριζρένης (1878) καθώς και στην νεότερη ιστορία της περιοχής.

Να επισημάνουμε , όμως, ότι όπως επί χιλιετίες μετά την Έξοδο οι Εβραίοι της Διασποράς έλεγαν, “και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ”, έτσι και οι Σέρβοι νέοι χαιρετούν ο ένας τον άλλο με τα λόγια “και του χρόνου στην Πριζρένη”, υποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι διατηρούν τη μνήμη για το ότι η Πριζρένη είναι η πόλη των Σέρβων βασιλέων, η πρωτεύουσα, η πόλη του βασιλιά Ντούσαν.

Ποιά είναι η πατρίδα του Εγκαθέτου Ερδέμ Χουσεΐν;

Στις 17/12/2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας  του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των τοπικών Συμβούλων του Δήμου Αρριανών, που αναλαμβάνουν τη θέση τους από τον νέο χρόνο.

Σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.52 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το αρ.40 του Κλεισθένη, “ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Κοινότητας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο”:

“Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου”.

Στο βίντεο που ακολουθεί (όπως και σε άλλα δύο, ένα ερασιτεχνικό κι ένα επαγγελματικό) προκύπτει ότι ο Ερδέμ Χουσεΐν αρκέσθηκε στο να δηλώσει ότι “θα εκπληρώσει τίμια κι ευσυνείδητα τα καθήκοντά του” (βλ. 0:20-0:24)

Να επισημανθεί ότι όλη η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στην τουρκική γλώσσα

Δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από τον συνδυασμό του Εγκαθέτου Ερδέμ Χουσεΐν ή τον Δήμο Αρριανών.

Για τον ματαιόδοξο κι άπειρο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αρριανών (που περιοδεύει …… στο Κόσοβο) θα ήταν χρήσιμο να είναι πιο οργανωμένος και κυρίως να επενδύσει στην διαφάνεια και την ορθή επικοινωνία με την κοινή γνώμη

Θα περιμένουμε απάντηση εκ μέρους του και την απαραίτητη διευκρίνηση ως προς το σημείο που εντοπίσαμε.

Ένα άλλο ζήτημα προς εξέταση, αφορά στο (άτυπο) πρωτόκολλο προσκεκλημένων για την ορκωμοσία , κάτι που το είδαμε ως έλλειμμα και στην ορκωμοσία στον Δήμο Ιάσμου.

ΠΗΓΗ: Komotinipress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube