Συνεργασία των ινδικών μυστικών υπηρεσιών με το FBI για την τρομοκρατία

Συνεργασία των ινδικών μυστικών υπηρεσιών με το FBI για την τρομοκρατία

Ανησυχία στην Ινδία μετά τις απειλές που δέχτηκε το ινδικό κοινοβούλιο από αυτονομιστή με αμερικανική και ινδική υπηκοότητα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας έθεσε το θέμα των απειλών που εξέφρασε ο Gurpatwant Singh Pannun στο ινδικό κοινοβούλιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις καναδικές αρχές.

Ο Gurpatwant Singh Pannun έχει χαρακτηριστεί ως αυτονομιστής και τρομοκράτης από την Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (NIA) της Ινδίας. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ινδικές αρχές, ο Pannun εμφανίζεται σε βίντεο, που αναρτήθηκε πρόσφατα, να απειλεί να επιτεθεί στο Ινδικό Κοινοβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου ή πριν από αυτήν την ημερομηνία. Ο Pannun έχει διπλή υπηκοότητα τόσο των ΗΠΑ όσο και του Καναδά.

Η 13 Δεκεμβρίου είναι μία συμβολική ημερομηνία καθώς τότε, το 2001,έγινε  μια τρομοκρατική επίθεση  στο Ινδικό Κοινοβούλιο με δράστη τον Mohammed Afzal Guru, ο οποίος απαγχονίστηκε στη φυλακή Tihar το 2013.

Απευθυνόμενος στον Τύπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας Arindam Bagchi είπε: “Παίρνουμε τις απειλές στα σοβαρά. Είμαστε παγιδευμένοι εδώ. Δεν θέλω να ενισχύσω υπερβολικά την αξιοπιστία σε τέτοιους εξτρεμιστές που απειλούν και λαμβάνουν μεγάλη κάλυψη. Έχουμε αναλάβει αυτό το θέμα με τις αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι εξτρεμιστές και οι τρομοκράτες έχουν την τάση να θέλουν κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης για ένα θέμα.

Το Ινδικό ΥΠΕΞ είπε ότι οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εάν λάβει χώρα οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

“Τον περασμένο μήνα, είχαν απειλήσει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία…Φυσικά, θα καταδικάζαμε οποιαδήποτε τέτοια απειλή και οι υπηρεσίες ασφαλείας μας θα λάβουν τις κατάλληλες ενέργειες…αν υπάρξουν περιστατικά εγκληματικής δραστηριότητας ή αισθανόμαστε ότι υπάρχει απειλή, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο Bagchi.

 Όταν ρωτήθηκε εάν η Ινδία ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Pannun, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε ότι το Νέο Δελχί αναζητά βοήθεια μέσω της κατάλληλης διαδικασίας και έχει επισημάνει πολλές φορές τις ανησυχίες του στους εταίρους του.

Το Ινδικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η επερχόμενη επίσκεψη του Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Christopher Wray στην Ινδία αποτελεί μέρος της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Νέου Δελχί και της Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά τις αναφορές για τους τρομοκράτες της Lashkar-e-Taiba (LeT) που δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους στο Πακιστάν, το ΥΠΕΞ είπε ότι η Ινδία θα ήθελε οι τρομοκράτες να αντιμετωπίσουν το νομικό σύστημα της χώρας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube