Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, χλεύασε το ταξίδι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας ότι «όλοι έχουν κουραστεί με τον ζητιάνο από το Κίεβο».

«Το ταξίδι του Ζελένσκι αποδείχθηκε άδειο», δήλωσε ο πρέσβης Ανατόλι Αντόνοφ στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.

«Δεν ήταν δυνατόν να πείσει ότι η Ουκρανία είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλοι έχουν κουραστεί από τον ζητιάνο από το Κίεβο», υποστήριξε.

«Δεν μπορούμε χωρίς βοήθεια»

Ο Ζελένσκι, μετά την Ουάσινγκτον, επισκέπτεται τώρα τη Νορβηγία για να συναντήσει τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών και να συζητήσει μαζί τους την συνέχιση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχθηκε ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες δεν θα είναι εύκολη, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις.

Η Ουκρανία «δεν μπορεί να νικήσει χωρίς βοήθεια», προειδοποίησε από το Όσλο ο ουκρανός πρόεδρος, την ώρα που η βοήθεια των βασικών συμμάχων του Κιέβου, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μπλοκαρισμένη λόγω διαφωνιών.

«Φυσικά δεν μπορούμε να νικήσουμε χωρίς βοήθεια. Αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε, διότι το μόνο που έχουμε είναι η χώρα μας».

Ναυτεμπορική με πληροφορίες από CNBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters